Genel

Yenikentli’ler soruyor “Yenikent’in öz evladı neredeydi’’

Yenikentli’ler soruyor “Yenikent’in öz evladı neredeydi’’

Yenikent’liler ‘’ ilçelik giderken Yenikent’in öz evladı neredeydi’’ diye sordu

Millet ittifakı Milletvekili Adayları dün Yenikent’te bir dizi ziyarette bulundu. Kendilerini Yenikent girişinde karşılayan vatandaşlar Milletvekili adayları Turan Yaldır, Ali Abbas Ertürk ve Naciye Akkuş Türk ve millet ittifakı partileri teşkilatları ile Yenikent esanafını ve Yenikent pazarını gezdiler. Yenikentliler ile birlikte Cuma namazı kılan Turan Yaldır ve Ali Abbas Ertürk ardından konuşma yapmak üzere Yenikent meydanına geçti. Yenikentlilierin mikrofon istemesi üzerine sözü Yenikent halkına bırakan adaylar bir dokundu bin ah işittiler.

Arsa sorunumuzu söz verdiler çözmediler

Amaratlı bir vatandaş söz alarak ‘’ Sayın Vekilim 20 senedir AK Parti bu köye hiçbir şey yapamadılar. İlçelik söz verdiler, yapamadılar. İlçeligini getirmediler. O kadar genç var askerden geldi evlenip barklanıp yuva kuracak ama bir dönüm arsa vermediler. Ben arsa çevirdim adıma 90 bin lira borç var. Belediyeden geliyor sürekli. Bi işe girip çalışacağım elim boş geziyorum. Cebimde bir milyon param yok, boş geziyorum’’ diyerek dert yakındı. Amaradın evladı öyle olmaz, torağına köylüsüne sahip çıkmakla olur

Bir başka Amaratlı vatandaş söz isteyerek ‘’ Amarat’ın en büyük sorunlarından birisi arsa problemidir. Söz verdiler çözmediler. Çevrenizdekilere bir sorun hangi birinizin arsa problemi çözüldü, çözülmedi demi. Hangi birinizin çocuğuna iş istihdamı sağlandı. Buraya geldiler çıkıpta benim oğlumu işe koydunuz mu diye sorabilen oldu mu? Olmadı demi? Şimdi çıkmış milletvekili adaylığına ben Amaradın evladıyım diyor, Amarat’ın evladı olmak öyle olmaz. Toprağına köylüsüne sahip çıkacak. Amarat Anadolunun en büyük kasabası. Soruyorum şimdi AK Partili abilerime, çevreden dinliyorlar. İlçelik giderken AK Parti Belediyesi neredeydi? Şimdi burada bulunan vekillerimden en büyük isteğim, Yenikent’i hakettiği şeylere kavuşturmanız. Yeter artık 20 senedir bıktı bu millet bıktı’’ dedi.

Artık bizden onlara sıfır!

Bir başka vatandaş ise nakliyecilerin yol sorununa değinirken ‘’ Ordaköy- Kırşehir’e balya çekiyorum, iki araba yan yana geçemiyor. Onlara 20 senedir oy veriyoruz. Bundan sonra bzden onlara sıfır ‘’ dedi.

Keşke Amaratlının hakkını 5 kişi yemese.

Amaratlıların konuşmalarını dinleyen Millet İttifakı Milletvekili Adayı Ali Abbas Ertürk ise konuşmasında ‘’Amarat çalışkanlığı ile alın teri dökerek kendi çabasıyla bir noktaya geldi. Ama ne yaptıysa Amaratlının kendi emeği bu noktaya getirdi. Az özne Amaratlı hemşerilerimiz sorunlarını dile getirdi. Ben aynı sorunlara değinmek istemiyorum. Bir EYT yasası çıktı, televizyonlarda denildi ki çiftçimizi emekli yapacağız, çiftçimizde dedi ki ne güzel senelerce çalıştık, alın teri döktük şimdi de emekli maaşımızı alıp ağız tadıyla yiyeceğiz. Ne kadar bir maaşsa o da tartışılır. Soluğu SGK da alanlar çıkan borç karşısında şaşkına döndü. 1995 girişlilerin borucu 500 bin ile 1 milyon lira arası çıktı. E hani Amaratlı çiftçiyi emekli yapacaktınız. Hani televizyonlarda bakanlarınız falan büyük büyük sözler vermişti. Bunlar olmadı. Amaratlı yem fiyatlarına gücü yetmediği için hayvaını kesti akşam eve gidip göz yaşı döktü. Dostlarım memleketimizde büyük sıkıntı var. Kasabamızda köylerimizde daha büyük sıkıntı var. Az önce vekilimiz tapu sorunundan bahsetti. Keşke Amaratlı hemşerilerimize hazine arazileri için gösterdikleri hassasiyeti, gariban vatandaşlarımıza gösterdikleri hassasiyeti keşke tüm hazine arazileri için gösterselerde, sizin hakkınızı bir elin parmağını geçmeyen 5 kişi yemese. Bunun olmasını canı gönülden isteriz. Ama onlar bir oran yapmış bir tarafta yüzde 95, bir tarafta yüzde beş mutlu azınlık. Hazine arazisi o yüzde 5’in, ihale o yüzde 5’in, devletin imkanlarıda o yüzde 5’in. O yüzde 95’in içinde AK Parti’ye oy veren var, MHP’ye oy veren var, Millet İttifakına oy veren var bizide kendi kaderimize bırakmışlar. Keşke Amaratlı elektrik faturası ödeyebilmek için kredi peşinde koşmasa.

Ali Abbas Ertürk tarımsal sulamadan kaynaklı yüksek gelen ve vatandaşı zora sokan elektrik faturalarına da değinerek ‘’Değerli dostlarım elektrik faturasında, tarımsal sulama faturasında sıkıntı yaşıyorsunuz. Sizin mahsul zamanı elinize bir kere para geçiyor. Ne olur MEDAŞ yılda bir kez fatura çıkartsada çiftçi sağdan soldan borç almasa, kredi peşinde koşmasa. Bunu da millet ittifakının iktidarında biz yapacağız’’ dedi. Erürk konuşmasının devamında;

O su gelecek Amaratlı’da o su projesine dahil olacak

‘’Bir su getirme projesi var Amaratlı kapsamada dahil olmamış. Yani hayalini bile kurdurmuyorlar size. O su gelecek, Amaratlı o su projesinin içine dahil olacak. Aslında siz şanslı bir kasabasınız İktidar partisinden il başkannız var, iktidar partisinden il başkan yardımcınız var, iktidar partisinden il genel meclis üyeniz var. AK Partiden bi tanesi küçük ortaktan 2 buçuk Milletvekiliniz var. Sonuç ortada. Sizin evladınız Hüseyin Altınsoy dün bir yayına çıkmış demişki ben Amaratlının hiçbir talebini geri çevirmedim, Amaratlı iyi bilir beni demiş. Şimdi ben bu er meydanından soruyorum, Amaratlılar Hüseyin Altınsoy’u nasıl bilirsiniz? ‘’ diye sordu. Amarat meydanını dolduran vatandaşlar ise hep bir ağızdan ‘’anamızı ağlattı’’ şeklinde bir cevap verdi.

Ertürk konuşmasının devamında ‘’ Sayın Hüseyin Altınsoy işte Amarat sizi böyle biliyor’’ dedi.

O kapattığın arazi Amaratlının malı

AK Parti Milletvekili İlknur İnceöz’e de deyinen Ali Abbas Ertürk ‘’ 5 ya da 6 dönemini tamamlayan bir başka Milletvekili şuraya kadar geliyor, ama buraya gelmiyor. Orada yağlı bir çiftliği kapatmış, 800 dönüm araziyi kapatmış. O kapatığın arazi Amaratlının malı tamam yemişsinde bari gel şu kahveye bir oturda ne haliniz var diye bir sor İlknur Hanım bir sor’’ dedi.

Siz onların feleğini 14 Mayıs gecesi şaşırtacaksınız

Millet ittifakı pırıl pırıl bir liste çıkartınca bir telaş kapladı bunları. Napacaz diye bir telaşa düştüler. 2 il binası da cenaze evine döndü. Felekleri şaştı. Esas siz onların feleğini 14 Mayıs gecesi şaşırtacaksınız. Buna güveniyorum. Bunu Amaratlı yapacak, bunu Aksaraylı yapacak’’ diyerek Amarat halkından 14 Mayıs için beklediği desteği dile getirdi.

Dün bir başka Milletvekili bir demeç veriyor, Hüseyin beyde, Cengiz beyde demeç vermiş. Bu ara demeç üstüne demeç veriyorlar. Cengiz bey demiş ki Aksaray’a bir hastane yapacağız, hızını alamamış Aksaray’a bir stadyum yapacağız demiş, hızını alamamış Kızılırmaktan su getireceğiz demiş. Cengiz beyi tebrik ediyorum. Milletvekilliğini yapmadı ama Ali Abbas Ertürk’ün vizyon projelerini okumuş ve bunu da kopye çekmiş, bundanda büyük mutluluk duyuyorum’’ dedi.

Sen doğduğun topraklara bir şey ekip biçmemişsen vekil olsan ne olur, olmasan ne olur

Siyasetçi kendi memleketinden başlar. Turan Vekilim Amarat’ın damadı, burada nasıl güzel karşılandığını gördük. Geçtiğimiz hafta Yeşilova’dada bir parti lideri gibi bağırlarına bastılar. Ben Cengiz beyin Kırgıl’a gittiğini de gördüm, Hüseyin Altınsoy’un Amarat’a geldiğinide gördüm basından, sen doğduğun topraklara bir şey ekip biçmemişsen vekil olsan ne olur, olmasan ne olur. Bu memlekete ne hayır gelecek senden de birde Milletvekili adayı olarak çıkmışsın’’ diyerek Amarat’ın öz evladıyım diyerek oy isteyen Hüseyin Altınsoy’u da eleştirdi.

Millet ittifakı Adayları daha sonra Yenikent’ten Eşmekaya’ya geçtiler.

 

Loading

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

İlgili Haberler

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL