Genel

Yasakları ihlal etme rekoru mu kıracaksın?

Yasakları ihlal etme rekoru mu kıracaksın?

Yasakları ihlal etme rekoru mu kıracaksın?

İzzet TINMAZ : Gazeteci / Yazar

Ne zaman bir yasaklama gelse hemen bunu nasıl ihlal ederiz formülleri arama huyundan bir türlü vaz geçemiyoruz. 65 yaş üstü 20 yaş altı sokağa çıkmasın deniyor. Neden bu yasak getirildi diye sorgulayıp araştıracağımıza hurra sokaklara çıkıyoruz. Neden sokağa çıkma yasağını ihlal edene madalya mı veriliyor da biz bilmiyoruz. Madalya veriliyor mu elbette hayır. Madalya yerine sana ceza makbuzu veriliyor. Düşün bir kere sen hasta değilsin ama ya karşındakinin hasta olmadığına garanti verebiliyor musun?  Veremezsin eee hala niye katır gibi inat ediyorsun. Hasta kişi ile temas edip eve gideceksin. Gittiğin evinde kim yaşıyor? Canından çok sevdiğin evladın, eşin, beklide birlikte yaşadığın gelinin, torunun. Bu kişilerin hastalığın pençesinde gözünün önünde eriyip bitmesine vicdanın el verecek mi? On hayattan kopartmaya hakkın var mı? Cenaze namazında kimin yüzüne bakacaksın? BAKAMAZSIN ee hala ne diye sokağa çıkmak için türlü bahaneler üretiyorsun.

Birde alkollü araç kullanma meselesi var.

Alkol alarak direksiyon başına geçen sürücülere iki çift sözüm olacak. Tamam, bu zıkkımı içiyorsun, kimse sana içme de diyemez. Be kardeşim madem bu zıkkımı içtin direksiyon başına geçmek de neyin nesi. Alkol alıp direksiyon başına geçip araç kullanınca doğabilecek sonuçları bir düşün. Direksiyon hâkimiyetin alkol alınca % 60 dan %95 e kadar düşecek. Gözlerine bez bağlayıp direksiyon başına geçmek ile alkol alıp direksiyon başına geçme arasında ne fark var? Yok, hem de hiç yok.

Son günlerde malum sokağa çıkma yasağı ve seyahat engeli dolayısıyla caddeler bomboş. Bom boş caddede kaza yapabilmek bayağı meziyet ister. Ama gel gör ki alkol denilen zıkkımı içip yollara çıkan sürücüler sayesinde o kazalar oluyor. Canlar yanıyor, arkanda seni bekleyen kişilerin gözündeki yaş kurumuyor. Mademki bu zıkkımı içeceksin o zaman direksiyon başına geçme. Kaza yaptığında zararı sadece kedine olmayacak sakın aklından çıkartma. Kaza yaptığında karşı tarafın canını da yakacaksın. Belki kaza sonrası o kişiyi hayattan kopartacak veya sakat kalmasına sebep olacaksın.

Kısacası 65 yaş üstü 20 yaş altı kişiler EVDE KALALIM. Alkol alışkanlığı olan kişiler LÜTFEN ALKOLLÜ DİREKSİYON BAŞINA GEÇMEYELİM. Bu yasaklara uymak size, sevdiklerinize ve dostlarınıza daha kaliteli bir yaşam sağlayacaktır. Kurallara uyalım uymayanları uyaralım.

Evde Kal Türkiye’m sevdiklerin için seni sevenler için EVDE KAL.

Sağlıklı, mutlu ve kaliteli bir yaşam sürmeniz dileklerim ile hoş kalın, hoşça kalın, EVDE KALIN.

İzzet TINMAZ

Gazeteci / Yazar

Loading

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

İlgili Haberler

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL