ASAYİŞ

Yapılandırma Süresi Uzadı Son Başvuru 01 Şubat

Yapılandırma Süresi Uzadı Son Başvuru 01 Şubat

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Aksaray İl Müdürü Bilal Akgün borç yapılandırmaya ilişkin yaptığı açıklamada son günün Sayın Cumhurbaşkanımızın kararıyla 01 Şubat 2021’e uzadığını olduğunu hatırlatarak, “İşveren ve sigortalılara yapılandırma fırsatını kaçırmayın” dedi.

01 Şubat 2021 tarihinde son bulacak yapılandırma kapsamında işveren ve sigortalılara yönelik açıklamalarda bulunan SGK İl Müdürü Bilal Akgün, “7256 yapılandırmaya son başvuru tarihi Sayın Cumhurbaşkanımızın tensipleriyle 01 Şubat 2021’e uzamıştır. Fırsat hala devam etmekte işveren ve sigortalılarımız gelin başvurun fırsatları kaçırmayın. Yapılandırmada büyük fırsatı değerlendirerek yapılandırın ve kazançlı çıkın. 2020 yılı Ağustos ayı ve öncesi dönemlere ait, sigorta primleri, genel sağlık sigortası primleri, 31 Ocak 2021’den önce kesinleşen idari para cezaları, Bağ-Kur sigortalılarının daha önce durdurulan hizmet sürelerinin ihyası halinde doğan alacaklar ve diğer borçlar için SGK alacakları yapılandırma kapsamındadır. Başvurularınızı 01 Şubat 2020 tarihine kadar e-sigorta kanalıyla internet üzerinden yapabileceğiniz gibi, şahsen veya posta yoluyla Sosyal Güvenlik Kurumu birimlerine de yapılabilirsiniz” dedi.

Açıklamada, borcunu peşin ödeyen işverenler için Yİ-ÜFE’nin yüzde 90’ı, ilk iki taksit süresi içinde, taksitle ödeyen işverenler için de yüzde 50’sinin silineceği, taksitli ödemeyi tercih eden borçluların ikişer aylık dönemlerde 6, 9, 12 ve 18 eşit taksitle ödeme yapabileceklerini belirten Akgün, yapılandırmadan yararlanmalarını istedi.

Loading

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL