Genel

Yanar dönerlik siyasetin ayak oyunlarından biri mi

Yanar dönerlik siyasetin ayak oyunlarından biri mi

Oy kaybetme kaygısı yüzünden çirkin söylemler yapan siyasilere sempati duyan kişilerden daha fazla antipati duyan kişilerin olduğunu unutmamak gerekir.

Daha düne kadar “FETÖ’cü ve gayri milli” olarak itham ettikleri İYİ Parti’ye eve dönün çağrısı yapan MHP’li yöneticiler ne oldu, ne değişti de, İYİ Parti’ye İP diye hitap eder oldular?

MHP’li yöneticiler kendileri hakkında ağır eleştiri ve ağır iddialarda bulunan AK Parti ile hiç bir şey olmamış gibi pişkinlik ile eski tabir ile koalisyon yeni adı ile ittifak kurmaları “siyasette her şey olabilir, yanar dönerlik siyasetin ayak oyunlarından biridir” sözünü doğrular cinsten olsa gerek.

İnsan karşısındakine sormadan edemiyor, kendileri hakkında ağır eleştiri ve ağır iddiaları unutmuş olanlar kendi partisinden ayrılıp farklı bir isimle Parti kuran İYİ Parti yöneticilerine ağır eleştiriler yapması parti tabanına şirin görünme çabası mı?

Yoksa olası seçimlerde kendi parti tabanındaki seçmenin kendilerine oy vermeyeceği yani oy kaybetme kaygısı mı?

Siyaset bu olsa gerek.

Kendilerine hakaretlere varacak şekilde ağır eleştiriler yapan bir siyasi oluşum ile kol kola siyaset yapmak günümüz siyasetinin geldiği son nokta olsa gerek.

Kürsüden gönül verdiğin partiye ağır eleştiriler yapan bir siyasi oluşum ile yan yana duruş sergilemek günümüzdeki siyaset anlayışı mı acaba?

İnsanlar siyasi ideolojisinden vaz geçmesi için ne gibi olumsuzluklar olması lazım?

Siyaset ile uğraşan veya herhangi bir siyasi oluşuma gönül veren birey her ne pahasına olursa olsun savunduğu siyasi görüşünden vaz geçer mi?

Kendi savunduğu siyasi görüşü hakkında ileri konuşanlar ile aynı kulvarda siyaset yapan yöneticilere tepki göstermek yerine körü körüne arkasından giden parti tabanı bu ağır eleştiriler karşısında sindirim güçlüğü çekmiyor mu acaba?

Siyaset takım tutar gibi olmamalı.

Eğer destek verdiğin parti savunduğu ideolojiye ters düşen tutumlar içinde ise körü körüne takım tutar gibi o parti için amigoluk yapmana gerek yok bence.

 Her siyasi oluşumdan kopmalar olabilir. Ama siyasi oluşumdan kopan kişilerin neden koptuğu konusunda beyin fırtınası yapılmalı. Kopanları partiye bağlamak yerine o kişileri ötekileştirmek siyaset arenasında oy kaygısı olan kişilerin iş olsa gerek. Lakin bu siyasi oluşumlar oy kaybetmeye hatta siyasi tabanında farklı siyasi oluşumlara kayma meyilli olmakta, bu sebepten iktidar partisi olmak yerine iktidar partisine yancı olmaktan öteye gidemeyeceği benim ile beraber milyonlarca seçmenin kafasında oluşan fikirdir.

Bu yazıyı hazırlarken birkaç kaynaktan yararlandım. Bu kaynakların bağlantılarını da aşağıda paylaşacağım.

Eleştiri ve tenkitlere açık tüm siyasilere  saygı ve selamlar.

Kalın mutluluk ve sağlıkla.

İzzet Tınmaz / Gazeteci – Yazar

Kaynaklar:

https://www.cnnturk.com/haber/turkiye/basbakan-erdogandan-bahceliye-agir-sozler

Bahçeli’den Erdoğan’a: “Pınarhisar’daki üç beş ayını bile mumla arayacak” 

Loading

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

İlgili Haberler

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL