Genel

Valiler kararnamesi yine gündeme geldi

Valiler kararnamesi yine gündeme geldi

Aralarında başta Büyükşehir Valilerin de bulunduğu 50’ye yakın valinin önümüzdeki günlerde görev yerlerinin değiştirileceği, bazı valilerin ise emekliye ayrılacağı öğrenildi.

Valiler kararnamesi yine gündeme geldi. Her yıl ocak ve şubat aylarında valiler kararnamesi çıkar. Özellikle Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesinde görev yapan bazı valiler kararnameyi sabırsızlıkla bekliyor. Bu bölgelerimizde görev yapan valilerin bir kısmı çocuklarının eğitimi yüzünden evlerini taşıyamadıkları kulislere yansıyan ve artık herkesin de malumu olan bir gelişme.

Bazı valilerde uzun süreden beri aynı kentte görev yapmanın getirdiği yeni tayin beklentisi kadar emekliye sevk edilecekleri yönünde oluşan beklentide başkentte konuşulanlar arasında önemlice bir yer tutuyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun valiler kararnamesi üzerinde bir çalışma yaptığını biliyoruz. Ankara kulislerinde İçişleri Bakanlığı bünyesinde bazı genel müdür ve genel müdür yardımcılarının da kararname beklediği iddiaları da konuşuluyor. Yine kulislere göre emniyet teşkilatında üst düzey bir bürokratın vali olarak atanacağı da konuşulanlar arasında.

Bugüne kadar İçişleri Bakanlığını başarılı bir şekilde yürüten Süleyman Soylu, yakında çıkması beklenen valiler kararnamesiyle kimi sürpriz değişiklikler yapması da mümkün. Çünkü valiler kararnamesi ile ilgili beklenti çok. Uzun yıllar aynı illerde görev yapan valiler artık gitmek istiyor. Merkeze alınan valiler ve mülkiye müfettişlerinin çoğu da valilik bekliyor.  Çıkacak olan kararnameyle bazı il valileri merkeze alınırken yerlerine yeni valiler atanacak. Kulislere göre; 50 civarında valinin yerini değiştirecek ya da merkeze çekecek olan kararname yakında yayımlanacak ve tayinler de gündeme bomba gibi düşecek.

Buna göre bazı büyükşehirlerin valileri değişecek. Doğu ve Güneydoğu bölgelerinde 3 yıldan fazla görev yapan bazı valilerin kararnameyi bekliyor olması bu kulis iddiasıyla birleşince daha anlamlı bir hal alıyor.

Ayrıca belirtmekte fayda var ki, İçişleri Bakanlığı bünyesinde görev yapan bazı bürokratlar her kararnamede il valisi olarak atanmıştır. Çıkacak yeni kararnamede de aynı beklentiler devam ediyor.

Şimdi gözler çıkacak olan kararnamede.

 

Loading

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

İlgili Haberler

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL