ASAYİŞ

Vali Aydoğdu Mahalle Muhtarlarından Destek İstedi

Vali Aydoğdu Mahalle Muhtarlarından Destek İstedi

Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu Aksaray Mahalle Muhtarlar Derneğine ziyarette bulundu.

Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu Kovid-19 salgını ile mücadelede koruyucu sağlık tedbirlerine dikkat çekerek nişan, düğün törenleri ile cenaze taziyeleri konusunda vatandaşların duyarlı davranmaları için mahalle muhtarlarının desteğinin çok önemli olduğunu söyledi.

Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu Aksaray Mahalle Muhtarlar Derneğine ziyarette bulundu. Dernek Başkanı Fikret Dağ ve dernek üyesi muhtarlarla bir süre görüşen Vali Aydoğdu Kovid-19 salgını ile ilgili alınan tedbirlerin uygulanmasında toplum bilincinin oluşturulması bu konudaki farkındalığa katkı sağlamaları için mahalle muhtarlarından destek istedi.

-Düğün törenlerine, cenaze taziyelerine dikkat

Yaz aylarında düğün merasimlerinin yoğun olarak yapıldığını özellikle gençlerin maske, mesafe duyarlılığını ihmal edebildiğini belirten Vali Aydoğdu, başkalarının hayatını tehlikeye atmanın, alınan tedbirlere uymamanın uygun olmadığını söyledi.

Kovid-19 salgını ile ilgili alınan tedbirlerin Aksaray’da etkin şekilde uygulandığını kaydeden Vali Aydoğdu; ‘Alınan önlemlere muhtarlarımızın ciddi anlamda destek vermesi gerekiyor. Salgın bize bir şey yapmaz çok yanlış bir algı.  Zorlayıcı tedbirlerden ziyade biz vatandaşlarımızı bu tedbirleri almaya yönlendirmeliyiz. Mahallelerde siz aynı zamanda bir kanaat önderisiniz. Bize destek olmalısınız. Özellikle nişan, düğün törenleri ile cenaze taziyelerinde koruyucu sağlık tedbirlerine, maske-mesafe ve hijyen kurallarına uymalıyız. Bu konuda vatandaşlarımızı ciddi anlamda uyarmamız gerekiyor.” dedi.

Vali Aydoğdu, Hasas Mahallesi Muhtarı Ali Tan’nın vefatı nedeniyle muhtarlara başsağlığı dileyerek Tan’a Allah’tan rahmet ailesi ve muhtar arkadaşlarına sabır diledi.

Loading

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL