Genel

Uzunköprü Koronaya karşı Teyakkuzda

Uzunköprü Koronaya karşı Teyakkuzda

Edirne’nin Uzunköprü ilçesi Koronaya karşı Teyakkuzda

Yetkililer, Biz sadece resmi kurumların değil, bütün vatandaşlarımızın bilincinin arttırılmasını istiyoruz. Elleri yıkamayı bir alışkanlık haline getirmemiz gerek. Biz aileler olarak da temizliğe dikkat etmek gerekiyor. Dediler.

Dünya gündeminde geniş yankı uyandıran Korona salgınında şehrin sağlık güvenliğini korumak için rutin olarak organize edilen dezenfekte ve temizlik çalışmaları, alınacak tedbirler Uzunköprü Kaymakamlığı’nın gerçekleştirdiği toplantıya Kamu Kurum amirleri ve STK temsilcileri katıldı.

ÖNLEMLERİ KONUŞTULAR
Toplantıda Koronovirüs ile ilgili bir sunum yapıldı. Sunumda virüsün yayılım hızı, ölümcüllüğü, koruma tedbirleri ve etkileri anlatıldı. Sunumun ardında Kaymakam Erdoğan Kurumların bu konudaki taleplerini dinledi. Tapu, Kütüphane ve İlçe Tarımdan gelen talep üzerine bu kurumların Kaymakamlıkça dezenfekte çalışmalarının yapılması kararlaştırıldı.

Kaymakam Erdoğan toplantıda bazı kurumların dezenfekte ve hijyen malzemelerini kendi bütçelerinde karşılamaları durumunda personel desteğinin belediyece karşılanacağını söyledi.

Uzunköprü Belediyesine bağlı ekipler tarafından, son zamanlarda artış gösteren özellikle Coronavirüsü hastalığı nedeniyle yaşanabilecek olumsuzlukların önüne geçilmesi amacıyla dezenfeksiyon çalışmaları devam ederken; bu kapsamda son olarak Uzunköprü Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğüne bağlı ekipler halkın yoğun olarak bulunduğu ortak kullanım alanlarını öncelikli olmak üzere pazaryeri alanı, şehiriçi minibüsleri ve Kaymakamlık hizmet binasında dezenfeksiyon uygulaması gerçekleştirdi.

KURUMLAR İLAÇLANIYOR
Belediye yetkilileri Corona virüsüne karşı değil tüm salgın hastalıklarla ilgili önlemlerin Uzunköprü Belediyesi olarak büyük bir ciddiyetle dikkate alındığına vurgu yaparak: “Sağlık Bakanlığı’ndan Corona virüsün ülkemizde görüldüğü yönündeki açıklamadan bu yana ve öncesinde, salgın riskine karşı önlem almak amacıyla Uzunköprü Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü, Park Bahçeler ve Temizlik İşleri Müdürlüğü; toplu yaşam alanları, pazar yerleri, şehiriçi ulaşım araçları ve diğer kamu kurum ve kuruluşlarında dezenfeksiyon çalışmaları gerçekleştirilmektedir” ifadelerini kullanan yetkililer, Uzunköprü Belediye Fen İşleri Müdürlüğüne bağlı özel kıyafetli ekipler tarafından yapılan detaylı temizlik işlemlerinin ardından, halk sağlığı birinci planda tutulduğu; ulv ve pulverizasyon yöntemleriyle yapılan ilaçlamada virüsit, bakterisit ve fungusit özelliklerde sağlık bakanlığından onaylı ve ruhsatlı kullanılan dezenfektan maddeler kullanıldığı belirtildi. Salgın riskine karşı belediye birimleri tarafından dezenfeksiyon çalışmalarına bundan sonra da aralıksız sürdürüleceği, risk ortadan kalkana dek, bütün birimler tek tek üzerine düşen sorumlulukları yerine getirmeye devam edeceği vurgulandı.

Loading

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

İlgili Haberler

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL