ASAYİŞ

Uyanık kadını Dolandıramadı

Uyanık kadını Dolandıramadı

Telefon dolandırıcıları yine sahnede uyanık ev hanımını dolandıramadı.

Yasal olmayan yollarla, kişilerin bilgilerine ulaşarak,vatandaşları telefonla arayıp emniyetten aradıklarını söyleyerek dolandırmaya çalıştılar.
S.T adındaki bir ev hanımını,ev telefonundan arayarak, polis olduğunu söyleyen sahtekar dolandırıcılar yine sahnede.
Üstelik işi dahada ileri götürerek, sahte sicil numarası ve polis ismi vererek emniyet mensuplarını zan altında bırakmaya çalışan dolandırıcılar hep aynı taktiği kullanıyor.
Evinin telefonundan 12 Ağustos tarihinde aranan S.T adındaki ev hanımına, emniyetten aradığını,kendisinin polis olduğunu söyleyen dolandırıcı,bilgi vereceğini söyleyerek, son iki ayda ziraat bankasından işlem yapıp yapmadıklarını sordu.
Dolandırıcı, iki kişi yakaladıklarını ve üzerlerinden, S.T ve eşi İ.T nin kimliklerinin çıktığını ile sürerek, evde olup olmadığını sordu.
S.T nin kendine inanmadığını anlayınca telefon açıkken 155 i kodlamasını söyleyen dolandırıcıya; polis ise sicil numarası ve adını vermesini isteyen S.T’ye hiç çekinmeden 129161 sicil nolu K.A olduğunu söyleyerek dahada inandırıcı olmaya çalıştı.
Ev hanımı S.T,polis olduğunu söyleyen dolandırıcı dan şüphelendi ve telefonu kapattı.
Ancak bu olayın bir benzeri daha önce eşi tarafından yaşanan S.T vatandaşları uyararak” bu tür telefonlara inanıp bilgilerini vermesinler,ben polisi aradım hemen bilgi verdim.Ancak benim bütün bilgilerimin ellerinde olmasından tedirgin oldum.Vatandaşlar, tedbiri elden bırakmasınlar,ve her gelen telefondaki polis diyene inanmasınlar,”dedi

Loading

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL