ASAYİŞ

Türk Sağlık Sen Aksaray Şube Başkanı Taner Kara Basın açıklaması yaptı

Türk Sağlık Sen Aksaray Şube Başkanı Taner Kara Basın açıklaması yaptı

Türkiye Kamu sen İl Temsilcisi Türk Sağlık Sen Aksaray Şube Başkanı Taner Kara Basın açıklaması

Ülkemizi ve dünyayı sene başından beri etkisi altına alan Korona –covid-19 belası maalesef en çok sağlık çalışanlarını etkilemiştir. Bu dönem içinde çok sayıda doktor, hemşire , sağlık memuru, teknisyen ,temizlik görevlisi sağlık çalışanı hayatını kaybetmiş çok sayıda arkadaşımız ise bu hastalığı geçirerek tekrar görevlerine dönmüşlerdir.

Hayatını kaybeden sağlık şehitlerimize Allahtan rahmet hastalığa yakalanıp yenen görevlerine dönen evlerinde istirahat eden arkadaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi sunuyorum.

Ülkemizde durum bu iken şehrimiz Aksaray’da Covid-19 virüsünün ülkemize ilk girdiği ve ülkemiz de pik yaptığı dönemde gayet sakin bir şekilde geçirdiğimiz  pandemi  dönemi son üç aydır Aksaray da pik yapmış durumdadır. Korona polikliniklerine günlük müracaat   bir çok gün bin sayısını geçmektedir. Servislerimiz ve yoğun bakımlarımız  korona hastaları ile  dolmuştur.

Hastalığın ilk tespitinden  evine gönderilmesi daha sonrada evde takibi ile aile hekimlerinin zorlu görevi başlamaktadır. Aile hekimleri ortalama her gün 40 50 kişiyi  arayıp  filyasyon yapmakta ve bakanlığın sistemine hastanın durumunu girmektedir.

Aile hekimleri bunları yaparken  rutin işlerini de yapmakla yükümlüdürler.

Bebek izlemleri,  bebek aşıları,  gebe izlemleri 15 49 izlemleri ve pansuman enjeksiyon ve rutin hasta muayenelerini yapmakla yükümlüler bu süreç aile hekimlerinin ve aile sağlığı personelini çok yıpratmış ve yıpratmaya devam etmektedir. Tükendiler.

il sağlık müdürlüğü denetimlerini de karşılamak zorundalar ve bakanlık nezdinde   bu zorlu süreçte adları bile anılmamaktadır. Bakanlık ve il sağlık müdürlüğü kuru bir teşekkürü çok görmektedir.

Normal şartlarda  şu anki yapılan işler  3-4 katı bir iş gücü ile gerçekleştirilebilecek  yoğunluktadır hastalar, hastalığın tespit tedavi ve takip süreci sağlık çalışanlarımızın özverisi ile bu zamana kadar hiçbir aksaklık yaşanmadan getirilmiştir. Bu kadar özverili bir çalışmaya rağmen  gerek  il bazında yöneticilerin gerekse ülke bazında idarecilerin sağlık  çalışanlarının sorunlarına kayıtsız kalması zaten iş yükünün altında ezilmiş olan sağlık çalışanlarını psikolojik olarak da bitme noktasına getirmiştir.

Doktorundan temizlik  görevlisine  kadar tüm sağlık çalışanları aylardır küresel salgına  karşı mücadele ederken teker teker can veriyor. .Devlet yetkililerinden beklentimiz bu çok zor süreçte aylardır annesinden babasından eşinden canlarının canları olan evlatlarından ayrı kalarak en üst seviyede özveri ile çalışan sağlık personelinin emekleri ve haklarıdır .Bu kutsal mücadelede  can veren arkadaşlarımızın hepsinin kayıtsız şartsız görev şehidi sayılması ,âdil ve tek kalemden maas,3600 ek gösterge başta olmak üzere özlük haklarımızın iyileştirmesidir .Buradan bütün yetkilere seslenmek istiyorum; lütfen sizde en az bu zorlu süreçte sizde sağlık çalışanları kadar taşın altına elinizi koymanızdır.

Haziran ayından itibaren çalışanlarımızın %80 ni  sıfır  eködeme ile çalışmışlar  Sayın Sağlık Bakanımızın yaklaşık bir ay önce açıkladığı 3 aylık süre için ek ödemelerin yine tavandan verileceği ile ilgili  yönetmelik  henüz yayınlanmadığı için  sağlık çalışanlarımız bu ayın 15 ini de  elleri boş geçirmiştir. Hatta maaşlarını aldıklarında maaş arından vergi dilimlerinden kaynaklanan 300 ile 500  tl arası kesinti yapılmıştır.

SENDİKA OLARAK TALEBİMİZ EK ÖDEME DÜZENLEMESİ DEĞİL  ADİL BİR MAAŞ SİSTEMİDİR.

Tüm Türkiye de olduğu gibi şehrimizde Sağlık çalışanlarının büyük bir bölümü elini değil başını taşın altına koymuş iken bazı sağlık çalışanlarına hala özel statüde davranılması geçici görevlerle masa başı işlere verilmesi sahada ve hastanede çalışan sağlık çalışanın şevkini kırmakta ve moral bozukluğu yaratmaktadır.

112 çalışanlarımız  paramedik,att, şoför arkadaşlar bu zor süreçte çok yoruldu hasta oldular. her istasyon günlük  25 30 vakaya çıkıyorlar onlara çok teşekkür ederiz. Sağolun varolun.

Görev ve yetkisi dahilinde olmadığı halde psikolog, sosyal hizmet uzmanı. diyetisyen, odyolog. Fizyoterapist lehimiz  ateş ölçümü ile Diş hekimlerimiz  sürüntü almak üzere hastanede yatıp kalkarken. hastaneden bazı hemşirelerin geçici görev le sağlık müdürlüğüne çekilmesi yine bazı hemşirelerin  bu dönemi eline bir tane enjektör almadan geçirmesi  ve geçirmeye devam etmesi çalışanları   rahatsız  etmekte; çalışma barışını bozmaktadır.

Toplum sağlığı personelinin  tamamı filyasyon da görev yaparken bazılarının torpili nerden geliyorsa hiç filyasyona çıkmıyor.

Daha garip olanı filyasyon listesinde adı var ama filyasyon yapmaya gitmiyor gönderilmiyor.

Bu çalışanlar arasında çalışma barışını bozmuyor mu kul hakkına girmiyor mu bunun vebali kimin boynuna bu zor günlerde bari ayrım torpil yapmayın.

İl sağlık müdürlüğünde çalışan tüm personel filyasyon ekiplerine görevlendiriliyor.

Peki sağlık personeline tavandan ek ödeme ödediniz. Diyelim.

Teknik hizmetler.

Genel idare sınıfı ve yardımcı hizmetler sınıfına ne ödeyeceksiniz bu çalışanlar bu ödemeden yararlanabilecekler mi adaletli bir görevlendirme oluyor mu sizce.

Sayın idareciler. İlçe toplum sağlığı personellerine icap nöbetleri yazıyorsunuz ücret veya izin verecek misiniz söför kadrosundaki çalışanları filasyon görevlerinde hafta sonlarında çalıştırıyorsunuz. Ücret veya izin verecek misiniz bir belirsizlik aldı başını gidiyor.

Bunları çözecek çözüm yolları sunacak idareci arıyoruz ama bulamıyoruz maalesef !!!

Biz Türk Sağlık Sen Aksaray şubesi olarak her türlü haksızlığı adaletsizliği hukuksuzluğu  her platformda dile getirdik ve dile getirmeye devam edeceğiz. Yöneticilerimiz  işyeri temsilcilerimiz dönem dönem  bu nedenle idarecilerin mobingine maruz kaldılar hiçbir zaman ne bu mobing uygulamalarına nede baskılara boyun eğdik yine her platformda sağlık çalışanlarının haklarını korumaya ve hukuksuz uygulamaları kamu oyu ile paylaşmaya devam edeceğiz.

Türk sağlık sen Ailesi olarak siz  tüm sağlık çalışanlarına minnet ve şükranlarımızı sunuyoruz. Sağolun varolun.

Saygılarımla.

Taner KARA

Türk Sağlık Sen Aksaray Şube Başkanı

Loading

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL