Genel

Teşekkürler Sayın Vali Hamza Aydoğdu

Teşekkürler Sayın Vali Hamza Aydoğdu

Loading

İzzet TINMAZ / Gazeteci – Yazar

21 Temmuz sabahı Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu kurum müdürleri ile birlikte Aksaray’da Görev yapan Gazete ve Medya temsilcileri ile kahvaltıda buluştu.

Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu başta olmak üzere Kurum müdürleri Aksaray için ellerini taşın altına koymak için heyecan içinde olmaları beni mutlu etti. Aksaray için yapılması gereken ve geç kalınmış birçok olmaz sa olmaz masaya yatırılıp. Yapılması gerekenler yapılması için geliştirilen projeler sıralandıkça, içimden hah işte şimdi Aksaray için bir şeyler yapılmak için 21 Temmuz 2020 Milat olacak diye kendi kendime içimden geçti.

Aksaray hak ettiği yere gelmesi için kollar sıvanmış herkes işin bir ucundan tutmak için birbiri ile yarışır duruma gelmiş havası o toplantı salonunda püfür püfür esmeye başlamıştı. İşte o zaman dedim ki iyi ki Hamza Aydoğdu Aksaray’a Vali olarak atanmış. Allah var ya içimden vesile olanlardan Allah razı olsun dedim.

Bu tarzı olan bir vali Aksaray’a bir daha ne zaman gelir bilinmez. Vali Aydoğdu’nun  Aksaray için bir şeyler yapma çabası bürokratları da ateşlemiş olmalı ki tüm birim amirleri bir heyecanla harıl harıl projeler üretmeyi kendilerine amaç edinmiş.

Bir kez daha anladım ki, bir şehrin gelişmesi ve hak ettiği yere gelmesi için şehri yönetenlerin MOTİVASYONU önemli. Lokomotif güç aslında sinerji ile mümkün olmakta.

Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu ev sahipliğinde, tüm birim amirlerinin katılımı ile basın ile yapılan toplantı bana göre Aksaray için bir milat. Hele Vali Aydoğdu’nun toplantıda kullandığı bir sözü Gazeteciliğe başladığım ilk günümde Rahmetli Kemal Ilıcak’ın bana meslek ile ilgili ilk nasihatini aklıma getirdi. Rahmetli bana “ Bak evlat bu meslek çok onurlu bir meslektir. Bu mesleği herkes icra edemez. Bilgi dağarcığın kuvvetli olacak. İnsanların baktığı pencereden değil geniş ufuklardan bakacaksın. Herkesin gördüğünü değil göremediğini göreceksin. Araştırmacı olacak, bir o kadar da sorgulayacaksın. Sözün kısası İŞİNİ YAPACAKSIN. İşini yaptığın sürece başarılı olursun. “ Bu sözlere yakın vali Aydoğdu’da toplantıda sarf ettiği “ HERKES İŞİNİ YAPACAK üstüne düşenin en iyisini yapma gayretinde olacak. Dedikodu veya kişisel çekişmeler kimseye bir çıkar sağlamaz. “  sözü beni adeta kendime getirdi. İşte bu sözler beni mesleğimde farklı bir noktadan bakış açısı yakalamama neden oldu. Olaylara ve insanlara farklı bir perspektif ile farklı bir pencereden bakmamı sağladı.

Bazen bir kelime veya bir cümle insanın hayatını farklı bir yöne sevk edebiliyor. Toplantıya katılan diğer meslektaşlarımı bilmem ama bana bu toplantı resmen hayatıma reset atmamı sağladı. Bu toplantı hayatımda dönüm noktası oldu. İyi ki bu toplantıya katılmışım. Sözün kısası ne kadar teşekkür etsem azdır.

Kalın sağlıkla mutlulukla.

İzzet Tınmaz.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

İlgili Haberler

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL