Genel

Tarım ve Doğa Atölyesi, Çocuklara Birçok Alternatif Sunuyor

Tarım ve Doğa Atölyesi, Çocuklara Birçok Alternatif Sunuyor

Aksaray Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer’in girişimleriyle Aksaray Gençlik ve Bilim Merkezi bünyesinde kurulan Tarım ve Doğa Atölyesi, çocukların doğa ile iç içe olmaları ve toprağa dokunarak çevre bilinci kazanmalarına olanak sağlıyor.

Gelişen teknolojiye bağlı olarak , her türlü bilgisayar yazılımlarının yanında İnsansız Hava Aracı (İHA), robot teknolojisi, maket uçak gibi teknolojik araçların yapıldığı ve gençlere bilimi sevdiren eğitim atölyeleriyle hizmet veren Bilim Merkezi’nde çocukların toprakla buluşması için kurulan Tarım ve Doğa Atölyesi’nde çocuklar birbirinden farklı bitki ve ürün yetişme imkânı elde ediyor. Çocuklar serada kendilerine ayrılan bölümlerde ektikleri bitki ve fidelerin gelişim sürecinin takibini yapabiliyor.

Aksaray Belediyesi’nin bu uygulaması ile çocukların bir nebze olsun teknolojiden uzak, doğada zaman geçirmeleri hedefleniyor. Çocukların sosyal hayata aktif katılabilmeleri ve çeşitli aktiviteleri yaşıtlarıyla beraber yapabilecekleri Tarım ve Doğa Atölyesi’nde çocuklar, doğa ile bütünleşmesinin yanında toprağa ektikleri bitkilerin büyümesini ve gelişimini düzenli olarak takip etme imkânı buluyor. Üretimi küçük yaşta öğrenen çocuklar, emeklerinin meyvesini de bakım ve geçen süre sonunda almayı gözlemleyebiliyor. 

Aksaray Belediyesi’nin Tarım ve Doğa Atölyesi ile ekme biçme yanında hedef ve amaçlara ulaşmanın çaba gerektiği bilincini çocuklara aşılanmış oluyor. Şehir hayatındaki oyun parklarına alternatif olarak çocukların keyifli vakit geçirme fırsatı sunan Tarım ve Doğa Atölyesi, çocuklara teknolojiden uzak, doğa ile iç içe samimi ortam sunuyor. Toprak ile oynayan çocuklar fiziksel gelişiminin yanı sıra kişisel gelişimlerine katkı sağlıyor.

Loading

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

İlgili Haberler

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL