ASAYİŞ

Sosyal mağaza İhtiyaç sahibi ailelerin umut kapısı oldu

Sosyal mağaza İhtiyaç sahibi ailelerin umut kapısı oldu

Aksaray belediyesi tarafından hayata geçirilen ” SOSYAL MAĞZA ” uygulaması sayesinde dar gelirli vatandaşlar Sosyal mağazadan ücretsiz olarak  giysi, ayakkabı ve tekstil gibi ürünleri alabiliyor.

Aksaray Belediyesinin hayata geçirdiği geri dönüşüm kumbaralarında toplanan giysi ayakkabı ve tekstil ürünleri sosyal mağazadaki raflarda yerini alıyor.

Aksaray merkezde Aksaray Belediyesi tarafından 48 mahalleye yerleştirilen 260 adet geri dönüşüm  kumbaralarında vatandaşların duyarlılığı ile ihtiyaç fazlası giysi, ayakkabı ve tekstil ürünleri toplanıyor.

Belirli periyotlarda Aksaray Belediyesi görevlilerince kumbaralardan alınan bu ihtiyaç fazlası ürünler ayrıştırılarak kullanılabilecek durumda olanlar deforme olmuş eşyalardan ayrılıyor. Kullanılmayacak durumda olan ürünler ise geri dönüşüme gönderiliyor.

Kullanılabilir durumda olan ürünler yıkanıp, dezenfekte edilip, ütülenerek ambalajlanıyor. Kullanıma hazır hale getirilen ürünler, Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü ekiplerince ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırmak için Sosyal Mağazanın raflarına yerleştiriyor.

İhtiyaç sahibi vatandaşlarda Aksaray belediyesinin bu sosyal hizmetinden faydalanmak istediklerinde Aksaray Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğüne müracaat ederek bu ürünleri ücretsiz olarak temin edebiliyor. Geri dönüşüm kumbaralarından toplanan ürünlerin yanı sıra duyarlı vatandaşların ihtiyaç sahibi vatandaşlara ulaştırılmak üzere Aksaray Belediyesine teslim ettikleri kullanılmamış ürünlerde sosyal mağazada dağıtılıyor.

Loading

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL