ASAYİŞ

SON DAKİKA Mersin terör saldırısında 1 polis şehit oldu

SON DAKİKA Mersin terör saldırısında 1 polis şehit oldu

Son dakika gelişmesi……..

Mersin’in Mezitli ilçesi Tece Mahallesi’ndeki polis evi önünde gerçekleşen silahlı çatışmanın detayları netleşmeye başladı. Bölgeden edinilen bilgilere göre , olay şöyle gelişti.;

Gece saat 22:45 sıralarında 34… plakalı Beyaz renkli lüks araç, Polisevi Nizamiye Nöbet Kulübesine uzun namlulu silahlarla ateş açılmasının ardından bombalı saldırı gerçekleştirdi.  İlk olarak 1’i ağır 2 polis memurunun yaralandığı, patlama bölgesinde çanta içerisinde 2. bir düzenek daha bulundu. İkinci patlayıcı kontrollü olarak patlatıldı. Durumu fark eden polisler aracın girmesini engelleyince silahlı çatışma çıktı. Bunun üzerine canlı bomba olduğu öğrenilen kadın aracı patlattı.

Bölgede bomba imha ekipleri kontrollü olarak patlama gerçekleştirerek bir bombayı daha imha etti. Başsavcı Tolgahan Öztoprak da olay yerine gelerek incelemelerde bulundu.

Çıkan çatışmada Yaralı 2 polis memuru Mezitli ilçesinde City Hospital hastanesine kaldırıldı. Ağır yaralı polis memuru Sedat Gezer Mezitli ilçesinde City Hospıtıl hastanesinde yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybederek şehit oldu. Şehit Polis memurunun Niğde nüfusuna kayıtlı olduğu öğrenildi.

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI: 1 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI
İçişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, polisevine kimliği belirsiz kişilerce saldırı düzenlendiği belirtildi. Açıklamada “Ayrıca polisevinin uzağına bırakılan bir bomba düzeneği de kontrollü bir şekilde patlatılmıştır. Olayla ilgisi olduğu değerlendirilen bir şüpheli silahıyla birlikte gözaltına alınmıştır. Saldırıyı düzenleyenlerin yakalanmasına yönelik çalışmalara devam edilmektedir. Gelişmeler oldukça kamuoyuna bilgi verilecektir” denildi.

 

 

Loading

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL