Genel

Somuncu Baba Ekmeği Uluslararası arenada görücüye çıktı

Somuncu Baba Ekmeği Uluslararası arenada görücüye çıktı

Ankara Çankaya Zübeyde Hanım Kültür Merkezi’ nde 22-24 Kasım 2019 tarihleri arasında ziyaretçileri bekleyen festivale  ilk gün yoğun ilgi oldu.Festivale Aksaray Somuncu Baba Ekmeği ile katıldı.Valimiz Sayın Ali Mantı Somuncu Baba Ekmeğinin tanıtıldığı Aksaray standını ziyaret etti.
Türkiye’nin önde gelen ekmek üreticilerinin yer aldığı festivale Almanya, Ukrayna, Azerbaycan, Kosova, Kore gibi 17 farklı ülkenin ekmek ve unlu mamullerinin sergilendiği stantlar kuruldu.Her ülkenin  kendi ekmek kültürlerini tanıtacağı festival, 10.00- 20.00 saatleri arasında ziyarete açık olacak.
İçerik olarak dünyada bir ilk olan festivalde buğday ve ekmeğin on bin yıllık hikâyesi çok farklı anlatımlarla işlenecek.

Konu ile ilgili bilgi veren İl Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Doğan, 22-24 Kasım 2019 tarihleri arasında Çankaya´da Zübeyde Hanım Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen  etkinliğe Aksaray´ın da Somuncu Baba Ekmeği ile 3.kez katıldığını belirtti. İlimizin Manevi Mihmandarı Somuncu Baba´nın temsili olarak festivale katılan protokol ve misafirlere ekmek dağıtacağını belirten Doğan, Aksaray Valiliği adına oluşturulan stantta Somuncu Baba Ekmeği ve Aksaray ile ilgili tanıtım materyallerinin dağıtılacağını ifade etti. Doğan, 22-24 Kasım 2019 tarihleri arasında Ankara´da yapılacak olan III. Uluslararası Ekmek Festivaline Somuncu Baba´nın talebesi Hacı Bayram-ı Veli´nin şehri Ankara´da katılımın sağlanacağını ve Aksaray´ın en iyi şekilde tanıtılacağını sözlerine ekledi.

Loading

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

İlgili Haberler

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL