Genel

Siyasiler Hodri Meydan Kimin ağırlığı kaç okka  

Siyasiler Hodri Meydan Kimin ağırlığı kaç okka  

Bu günlerde seçimlerde kendi partisine oy toplama derdinde olan birçok siyasi sahada.

Sahaya inen Siyasiler Hodri Meydan ne kadar samimisiniz hep beraber görelim gerçek samimiyetinizi. Kimin ağırlığı kaç okka hep beraber bir görelim ne dersiniz.

Seçimden seçime vatandaşlar ile can ciğer sarması olan siyasiler vatandaşlar ile her daim bir araya gelmek için fırsatları hiç kaçırmıyor. Düğün dernek dolaşıp biz her daim yanınızdayız mesajını veriyorlar.

Siyasi kariyerine nokta koyan siyasiler ise gerçek yüzlerini gösteriyorlar.

Siyasi kariyerine nokta koyan siyasiler, önceleri vatandaşlar ile yan yana poz verirken, seçimlerde umudu olmayınca ortalarda görünmez oluyor.

Bu da siyasetin cilvesi olsa gerek.

Siyaseti çıkar kapısı olarak gören yapmacık vatandaş sevdalısı çıkarcıların siyasi arenada boy gösterdiği sürece vatandaşların siyasilere olan güveni ne kadar olur sizce.

Seçimlerde partisinin propagandasını yapan siyasette koltuk kapmak için kesenin ağzını açanların sayısı azımsanmayacak kadar çok. Peki neden bonkör oluyorlar sizce. Çıkar meselesini memleket meselesiyle harmanlayanların bu davranışları vatandaşın gözünde puan alıyor mu yoksa puan mı kaybettiriyor….

Ne hikmetse seçime aylar kala seçmenin kapısını aşındıranlar seçim bittiğinde vatandaş ile kendi arasına şeffaf görünmez bir duvar örüyor. Neden seçim bittiğinde seçilenlerin bir kısmı vatandaşların dertleri ile dertleneceğine ceplerini doldurmanın derdiyle dertleniyorlar.

Hodri meydan buyurun cesaretinizi görelim.

İş yeri ziyaretlerinde nedeni bilinmez her siyasi parti temsilcisi kendine yakın iş yerlerine ziyaret gerçekleştirip boy boy resimler çekip sosyal medyada paylaşıyorlar ki.

Ben hiç daha görmedim ki herhangi bir siyasi partinin heyeti basın mensuplarına “ Bu gün ziyaretlerimiz olacak hiç dükkân atlamadan tüm iş yerlerini dolaşacağız” dediğini.

İktidarı da böyle muhalefeti de aynı…..

İktidar partisi heyetleri yaptıkları ziyaretlere basın mensuplarını da davet etme cesaretini gösterse ne olurdu. Önceden seçilen partililerin iş yerleri değil de çat kapı ayrım yapmadan iş yeri ziyaretleri yapma olasılığı var mı sizce? Sorunun cevabını hemen vereyim. Öyle bir dünya henüz daha yok. Her siyasi kendi yandaşları ile dolaşıp onlar ile hasbihâl eder. Bu siyasetin olmazsa olmazlarının en başında gelen değişmez kuralı.

Buradan İktidar ve muhalefet Partisi yöneticilerine bir önerim var. Tabii bunu yapmak gerçek anlamda cesaret ister.

On beş gün tüm ziyaretlerinizi size muhalif ve yakın olan basın mensuplarınızı yanınıza alarak önceden belirlemeden hiç ayrım yapmadan iş yeri ziyaretleri yapın. Basın mensupları da size vatandaşın tepkileri nasıl oluyor yerinde görüp şahit olsun. Hiç olmazsa vatandaşlara sosyal medyadan yaptığınız paylaşımların ne kadar gerçeği yansıttığını analiz etme fırsatı bulacaktır.

Vatandaşlar yapılan hizmetlerden memnuniyetini sizlere basın mensuplarının önünde iletsinler veya tam tersi de olabilir, memnuniyetsizliklerini, tepkilerini basın mensuplarının önünde göstersinler.

Loading

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

İlgili Haberler

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL