Genel

Siyaset Salvoları

Siyaset Salvoları

Beklenen yıl 2023 geldi siyasilerin vaat ettiği uzun bir listeyi gerçekleştirme yılı da vatandaş verilen sözlerin tutulmasını bekliyor.

Siyasilerin açıklamalarında umut veren geleceği inşa edecek söylemlerin karşılık bulup bulmayacağı   yıl 2023.

Siyasi gündem içerisinde siyasetin bitmeyen salvoları içinde cumhurbaşkanı Erdoğan eski yol arkadaşları olan Ali Babacan ve Ahmet Davutoğlu için yaptığı açıklamalar bu açıklamalara verilen karşı cevaplar siyasi salvolar bir dizi.

Devlet Bahçeli seçim tarihi için işaret fişeğini verdi cumhur başkanı tarih olarak 14 mayısı söyledi 73 yıl sonra yeniden zafer mesajı verildi halk yeter diyecek.

Bu tarih Adnan Menderesin 14 mayıs 1946 seçimlerini kazandığı CHP’nin seçimi kaybettiği dönem bu siyasi bir mesaj olarak da yerine ulaştı.

Meral Akşener biz mayısları severiz çıkışıyla seçime hazır olduklarını dile getirdi.muhalefet kanadı seçim için hazır olduklarını topyekun bir şekilde açıkladı.

İttifaklarda pürüzler olsa da çözülme olmayacağını seçimlere ittifaklar halinde gireceklerini bu seçimi kazanmak istediklerini kazanmak için ne gerekiyorsa yapacaklarını ortak bir uzlaşıyla ilerleyeceklerini açıklayarak ittifaklarda çözülme olmadığını bildirdiler.

Ali Babacan Davos zirvesinden yaptığı açıklamalarla Türkiye’nin itibar sorunu yaşadığını seçimlerden sonra bu durumun değişeceğini bu yönde olumlu düşünceye sahip olduğunu açıkladı.

Siyaset salvoları seçime giden süreçte hızla ivme kazanan bir gerilim hattı.

Seçim tarihi 14 mayıs olarak belirlendi diyebiliriz bu tarih 1950 yılına da bir atıfta bulunuluyor  73 yıl sonrası CHP için bir kayıp seçim olur mu?sorusunu düşündürüyor.

Seçimin şifresi bir güç gösterisi olarak muhalefet kanadında tepki gördü Adalet bakanı Bekir Bozdağ yaptığı açıklamalarla cumhurbaşkanı Erdoğan için aday olmasında sorun yok açıklaması tepki çekmişti aday olması anayasaya aykırı diyen sesler tarafından.

Kemal Kılıçdaroğlu Gaziantep çıkartmasında ilgiyle karşılanmış gezisini yarıda keserek halka konuşma yapmıştı.

Bu gelişme karşısında 21 ocak ta AKP bursa da mitingi olacak Sinan Ateş suikasti sonrası merak uyandıran bir miting seçim için.

Kendinize iyi bakın.

Köşe Yazarları Yazdıkları Yazılardan Kendileri Sorumludurlar. Web sitemiz dışında farklı sitelere yönlendiren linklerin içeriklerinden https://ilkhavadisgazetesi.com sorumlu tutulamaz.

Loading

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

İlgili Haberler

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL