Genel

‘Sıfır Atık Projesi’ Aksaray’da yoğun ilgi gördü

‘Sıfır Atık Projesi’ Aksaray’da yoğun ilgi gördü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan himayesinde başlatılan ‘Sıfır Atık Projesi’ kapsamında Aksaray’da farkındalık programı gerçekleştirildi.

Aksaray Valisi Ali Mantı eşi Işıl Mantı, kızı Sümeyye Mantı, Aksaray’da faaliyet gösteren okullardan seçilen öğrenciler, protokol üyeleri ile sivil toplum kuruluşları temsilcilerin de katılımıyla  ‘Sıfır Atık’ farkındalık programı 15 Temmuz Milli İrade Meydanında yapıldı.

Öğrenciler ve vatandaşların büyük katılım sağladığı programda konuşma yapan Aksaray Valisi Ali Mantı “Sıfır Atık Projesi Cumhurbaşkanımız eşi Sayın Emine Erdoğan Hanımefendinin himayelerinde başlatıldı. Aksaray da hızla devam ediyor. Proje sayesinde tüm ülkemizde olduğu gibi Aksaray’ımızda da hem israf önlenecek hem ülkemizin kıt kaynakları tekrar topluma kazandırılacak. Bize miras kalan dünyamızın kirlenmesini önleyeceğiz. Buna bir nebzede olsa katkıda bulunacağız ”dedi.

Projenin amacına ulaşması için tüm vatandaşları projeye destek olmaya çağıran Vali Ali Mantı “Herkesten evinde, okulunda, işyerinde fabrikasında sıfır atık projesine katkıda bulunmasını bekliyoruz. Ülkemiz yılda 32 milyar dolar gibi para kazanacak. Geri dönüşüm sağlanarak kirliliği önleyeceğiz. Böylece insan olarak vatandaş olarak görevimizi yapmış olacağız. Bu projeye katkı sunan destek veren herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Programda daha sonra öğrenciler getirdikleri geri dönüşebilen atıkları atık kumbaralarına attı. Vali Ali Mantı eşi Işıl Mantı ile birlikte atıkları getiren öğrencilere hazırlanan çeşitli hediyelerin dağıtımını yaptı.

Öğrencilere ve vatandaşlara ‘Sıfır Atık’ projesi ile ilgili geri dönüşümü sağlanabilen çeşitli proje materyalleri dağıtıldığı farkındalık programına Belediye Başkan Vekili Cem Elibol, Cumhuriyet Başsavcısı İbrahim Cansever, Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı Seyfullah Sarıgül, Emniyet Müdürü Ali Karabağ, ASÜ Rektörü Prof. Mustafa Şahin protokol üyeleri ile sivil toplum kuruluşları temsilcileri katıldı.

 

 

Loading

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

İlgili Haberler

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL