Genel

Sevgi evleri projesi 2. kısmı temel atma töreni yakında

Sevgi evleri projesi 2. kısmı temel atma töreni yakında

Aksaray Belediyesi’nin sosyal sorumluluk projeleri arasında olan ‘Sevgi Evleri’ projesinde temel kazısı devam ederken projenin ikinci kısmının temeli atılmaya başlandı. Belediye başkanı Evren Dinçer, önümüzdeki günlerde Sevgi Evleri Projesinin temel atma töreni yapılacağını işaret etti.

Zafer Mahallesinde temeli atılan Sevgi Evleri projesi 8 bloktan oluşuyor. Proje, idari bina olmak üzere güvenlik binası, ortak kullanım binası, 1 adet 0-6 yaş çocuk evi ve 4 adet 7-18 yaş çocuk evi olarak inşa edilecek. Çevre düzenlemesi ve peyzaj çalışmaları belediye tarafından yapılacak proje içeresinde çocuklar için futbol sahası, dinlenebilecekleri kamelyalar, farklı yaş gruplarına ait oyun grupları ve oyun parkları yer alıyor.

 

Yaklaşık 10 Bin metrekare alanı kapsayan projenin temel kazası devam ediyor. Belediye Başkanı Evren Dinçer, kimsesiz ve bakıma muhtaç çocukların barınma ve sosyal rehabilitasyonu sağlayacak proje ile açıklamada bulundu. Başkan Dinçer, devlet koruma altında bulunan çocukların yurt ortamında değil de ev ortamında yetişmesi için bu projeyi başlattıklarını ifade etti.

Projenin çocukların tüm ihtiyaçları göz önünde bulundurularak hazırlandığını açıklayan Başkan Dinçer, “Projemiz ile devlet korumasındaki çocuklarımız çok daha uygun ortamlarda büyüyecek ve daha çok hayatın içinde yer alacaklar” dedi.

Başkan Dinçer, sevgi evleri projesi için önümüzdeki günlerde temel atma töreni yapılacağını bildirdi.

 

Loading

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

İlgili Haberler

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL