Genel

Senden Ne Haber GAZETECİ

Senden Ne Haber GAZETECİ

Bu gün 3 Mayıs DÜNYA  BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ GÜNÜ sözde özgür basın bu yalan ile kandırılan tüm gerçek basın emekçilerinin 3 Mayıs DÜNYA  BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ GÜNÜ kutlu olsun. Aksaray başta olmak üzere Bir çok şehirde ötelenen Yerel Medya çalışan ve sahiplerine buradan selam olsun.

Bugün 3 Mayıs DÜNYA  BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ GÜNÜ Aksaray bu gün Bitlis’te teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan  JÖH Uzman Çavuş Eyüp Fidan’ın naşını toprağa verdi. Cenaze töreninde bir ilk yaşandı Aksaray’da internet ve yerel medya sahipleri cenaze törenine alınmadı. SADECE ULUSAL BASIN İzleyecek dendi. Buradan Aksaray’da işi sadece habercilik olan yerel medya ve internet medyası çalışanı tüm gazeteci meslektaşlarımıza reva görülen bu uygulamayı KINIYORUM.

 

Pekiyi sebebi ne Aksaray’da kendi şehidinin cenaze törenini izleyemeyerek fotoğraf çekemeyen yerel İnternet medyası çalışanları para verip ulusal medyadan görüntü ve haber mi satın alacaklar? Bu mantık neye hizmet ediyor. Bu davranışı anlamak, bir hayli güç dimağım almıyor. Bir olumsuz haber yapıldığında yerel medyada hemen kaldırtıyorlar. Gözaltına alıp ifade alıyorlar hatta keyfi bir gün nezarete atıp  “Burnu sürtsün “ diye.

 

Aksaray’da bir sürü sözüm ona “Gazeteciler Cemiyeti” adı altında tabela derneği var. İnsan sormadan edemiyor “Siz ne iş görürsünüz ?” diye. Yöneticiler davetlerde başköşede oturuyor gözüm yok isterse altın kaplı ceylan derisi kaplı koltuklarda otursunlar. Ama üyelerine sahip çıksınlar. Hep yöneticilere yalakalık yapacaklarına onları o koltuğa oturtan insanların da haklarını savunsunlar. Ama cesaret ister Her birin bir yakını belli yerlerde maazallah sonra işlerine son verilirse ne olur halleri. Hepsinde bir yumuşak karın var hepsi bir şekilde gebe bırakılmış. O yüzden üyelerinin çektikleri onların umurunda olmuyor.

Bu yazıyı okuyunca birçoğu cephe alacak beklide koştur koştur bir yerlere şikâyet dilekçeleri dolduracaklar ama olsun nereye her kime şikâyet ederlerse etsinler. Bu saatten sonra umurumda bile olmaz. O koltuklar gün gelecek batar olacak o zaman bakalım kim yanlarında olacak.

Bu gün 3 Mayıs DÜNYA  BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ GÜNÜ sözde özgür basın bu yalan ile kandırılan tüm gerçek basın emekçilerinin 3 Mayıs DÜNYA  BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ GÜNÜ kutlu olsun.

Kaleminiz keskin Gününüz kutlu olsun.

 

Loading

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

İlgili Haberler

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL