Genel

Şehitlerimizi Kabirleri Başında Andık

Şehitlerimizi Kabirleri Başında Andık

18 Mart Çanakkale Zaferi 107. Yıldönümü ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla Aksaray Şehitliğinde tören düzenlendi.

Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu, Belediye Başkanı Vekili Yakup Kadri Perek, Aksaray Şehit Aileleri Derneği Başkanı Hüseyin Koçak tarafından Şehitlik Anıtına çelenk sunuldu.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından şehitler için saygı atışı yapıldı. Törende günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Jandarma Yarbay Fatih Yıldırmaz; Çanakkale’ye gelenlerin Türk’ün yılmaz azmini, bayrak sevdasını, vatan aşkını düşünmeden; bu milletin kutsalını ebediyen tarihe gömmek için vatanını namus bildiğini bilmeden geldiklerini belirtti.

Törende daha sonra Vali Hamza Aydoğdu Şehitlik Defterini imzaladı. Vali Aydoğdu yaptığı konuşmasında; uğrunda canlarını vererek bu toprakları vatan yapan aziz şehitlerin manevi huzurlarında olduklarını söyledi. 

“Manevi huzur” deyişinin gelişi güzel bir ifade olmadığını belirten Vali Aydoğdu: “Bunun manası da ancak buraya gelince anlaşılabiliyor. Zira şehitlikten içeri girdiğimiz anda, Ay Yıldız’ın gölgesi ve onun serinliğinde istirahat eden şehitlerin kokusu, burasının dünyadan bir parça olmadığını, Hz. Peygamberin müjdelediği cennet bahçelerinden bir bahçe olduğunu iliklerimize kadar bize hissettiriyor” dedi.

‘Başta ay yıldızlı al bayrak olmak üzere vatanın her karış toprağı ve geride bıraktığınız tüm emanetler canımızdan azizdir’ diyen Vali Aydoğdu; “Ebedi istirahatgahınızda rahat uyuyunuz. Gözünüz ve gönlünüz arkada kalmasın. Kıyamete kadar bu topraklarda İstiklal Marşı’mızı gururla okumaya devam edeceğiz. Geride bıraktığınız bizler de al bayrağa sarılarak vatan toprağının koynuna girmenin en büyük şeref olduğunu biliyoruz. Bu vesileyle Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve kahraman silah arkadaşları başta olmak üzere aziz şehitlerimizi, gazilerimizden ebediyete irtihal etmiş olanları bir kez daha rahmet ve minnetle yâd ediyor, ruhları şad, mekânları cennet, makamları ali olsun diyor, hali hazırda hayatta olan gazilerimize de sağlıklı uzun ömürler diliyoruz’ diye konuştu.

Tören Kuran-ı Kerim tilaveti ardından dua edilmesi ve şehit mezarlarının ziyaret edilerek karanfil bırakılması ile sona erdi.

Aksaray Şehitliği’nde düzenlenen törene Cumhuriyet Başsavcısı Adem Aydemir, Aksaray Üniversitesi Rektörü Yusuf Şahin, Vali Yardımcıları Mehmet Tanışır, Mustafa Duruk, İl Genel Meclisi Başkanı Mehmet Tüzün, Emniyet Müdürü Murat Kolcu, Jandarma Komutanı Vekili Albay Hikmet Kaya, şehit yakınları ile gaziler, siyasi parti temsilcileri, kurum müdürleri ile öğrenciler katıldı.

Loading

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

İlgili Haberler

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL