Genel

Şehit Sözleşmeli Er Ergen Ebediyete Uğurlandı

Şehit Sözleşmeli Er Ergen Ebediyete Uğurlandı

Pazar günü Suriye’nin Afrin bölgesinde eli kanlı hain teröristlerin ateş açması sonucu şehit düşen 22 yaşındaki sözleşmeli er Mustafa Ergen Aksaray’da on binlerce vatandaşın katıldığı cenaze namazı ile sonsuzluğa uğurlandı.

Diyarbakır’da görevliyken Zeytin Dalı Harekatı kapsamında Suriye’nin Afrin bölgesine geçici görevle gönderilen tankçı sözleşmeli er Mustafa Ergen (22), Pazar günü sabah saatlerinde eli kanlı hain teröristlerin roket ve havan ile yaptığı saldırıda yaralanarak Kilis Hastanesine kaldırıldı. Burada doktorların tüm müdahalelerin rağmen Mustafa Ergen kurtarılamayarak şehit düştü. 3 hafta önce Aksaray’a gelerek Sena Durmaz (21) ile sözlenen şehit Ergen’in cenazesi Pazar günü akşam saat 21:00 sularında Aksaray’a getirilerek Somuncu Baba Külliyesi ve Kültür Merkezi morguna kaldırıldı.
Şehit Mustafa Ergen’in cenazesi öğle namazı öncesi morgdan alınarak anne evine götürülüp helallik alındı. Burada dualar edilirken şehidin annesi Fadimana Balkış ve diğer yakınları sinir krizi geçirdi. Şehit annesi ve yakınlarına 112 acil yardım ekiplerince ambulansta müdahale edildi. Helallik alınmasının ardından şehidin cenazesi Ulu Cami’ne getirildi.

Cenaze Namazına Onbinler Katıldı

Ulu Cami’nde kılınan cenaze namazına Aksaray Valisi Ali Mantı, Bilim ve Sanayi Bakan Yardımcısı Hasan Büyükdere, Kırıkkale Mühimmat ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Selami Arslan, AKP Aksaray Milletvekili Cengiz Aydoğdu, MHP Aksaray Milletvekili Ramazan Kaşlı, İYİ Parti Aksaray Milletvekili Ayhan Erel, daire müdürleri, sivil toplum kuruluş temsilciler ve binlerce vatandaş katıldı.
Şehidin ağabeyi Muhammet Ergen (26) ve yakınları tabuta sarılarak gözyaşı döktü. Şehidin amcası Sait Ergen (65), “11 tane oğlum var, 60 tane torun var. Bu kan yerde kalmayacak. Bu intikam alınacak” dedi. Öğle namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından şehidin cenazesi tekbirlerle Aksaray Şehitliği’ne götürüldü.

Loading

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

İlgili Haberler

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL