Genel

Seçimin ayak sesleri hissedilmeye başladı

Seçimin ayak sesleri hissedilmeye başladı

İzzet TINMAZ / Gazeteci – Yazar

 

Siyasi parti il yöneticileri sahaya indiğinde vatandaşlar seçimin yakınlaştığı sinyalleri olarak değerlendiriyor.

İyi hoş ta bu saptamanın doğruluk derecesi var mı?

Gerçekten de vatandaş bu konuda haklı mı?

Şöyle bir vatandaşın nabzını yoklayayım dedim.

Farklı meslek guruplarından esnaf ile konuştum. Emekliler ile fikir alışverişinde bulundum.

Cevabını aradığım soruları sordum.

Mesela “ Seçim yakınlaştığını siz nasıl anlıyorsunuz?”

“Seçim yakınlaştığında siyasilerin size yaklaşımı nasıl oluyor ?”

Aldığım cevaplar birbirine oldukça yakın.

Soru yönelttiğim kişiler hep aynı fikirde.

Seçim yakınlaştığında koltukları soğumasın diye kalkmayan siyasiler hava zemheri soğuk olsa dahi bizleri ziyarette adeta yarışıyorlar.

Yüzlerini gazete kupürlerinde gördüğümüz siyasiler sanki bizim dertlerimizle yatıp kalkıyormuşlar gibi heyetler halinde kapılarımızı aşındırıyorlar.

Aslında dertleri bizim sorunlarımız ile ilgilenmek değil. Amaçları sandıkta oyumuzu kendilerine vermemiz için ikna çabası.

Çalışanlar için Asgari ücretin bir anda astronomik şekilde yükseltilmesi aslında seçim yatırımı. Aynı zamanda gelecek zamların öncesinde vatandaşa şirin görünme çabasından başka bir şey de değil.

Keşke asgari ücreti yükseltmeselerdi de zamları da yapmasalardı.

Yakında Asgari ücreti iyileştirmeye gidileceği dedikoduları ortalıkta dolaşıyor. Bu da Çalışanların oylarına talibiz sinyali yani seçim yakınlaştığı anlamına geliyor.

Yaptığımız söyleşi ve sohbetlerde seçmenin düşünceleri bu yönde. Hani derler ya tecrübe diye Vatandaşlar bu konuda oldukça tecrübeli.

Kısacası siyasiler vatandaşın karakaşı, kara gözü için vatandaşların kapıların aşındırmıyor. Dertleri vatandaşın perde ardında kullanacağı EVET mührünün kendi siyasi oluşumu üzerine vurdurtmanın derdindeler.

Yapılacak seçimde partilerin kaderini belirleyecek kesim gençler.

Siyasilerin dillerinden düşürmedikleri bir kuşak var Z KUŞAĞI yani oyunu ilk defa kullanacak kesim. Seçime girecek tüm siyasilerin oyunu almak için birbiriyle yarıştığı kuşak Z KUŞAĞI neden bu kadar önemli sizce? Önemli bence en önemlisi Z KUŞAĞI oyu siyasi partilerin iktidara gelmesinde en önemli kilometre taşlarından biri, belki de en önemlisi Z KUŞAĞI oyları.

Sözün özü siyasilerin sahaya dört bir koldan inmesi demek seçimlerin yaklaştığının habercisi olsa gerek. Z KUŞAĞI oyları ise seçimin sonucunu belirleyen en etkileyici etkenlerin en önemlisi.

2023 yılında yapılması konusunda ağız birliği yapan İktidar partisi Ak Parti ve seçim ortağı MHP her ne kadar 2023 yılında yapılacak deseler de seçimi takviminin öne çekilmesi de ihtimal dâhilinde desem yanlış olmaz.

Hani derler ya görünen köy kılavuz istemez. Son zamanlarda vatandaşların kapılarını aşındırmaları sıklaştı. Muhalefet erken seçim diye bangır bangır bağıra dursun seçim ne zaman olur kestirmek zor. Belki 2022 Kasımında seçim kararı alını verir belli mi olur. Siyasilerin sağı solu belli olmaz. Bakmışın İktidar ortağı MHP lideri kameraların karşısına çıkmış erken seçim olması muhtemel deyi vermiş. Tüm İbreler Erken seçimi gösteriyor bekleyip göreceğiz.

Her şeyin ilacı zamandır. Zaman ne gösterir bilinmez.

Hadi hayırlısı ne ise o olsun temennimizle bir sonraki yazımızda seçim analizi yapmaya devam edeceğiz.

Kalın sağlık ile mutluluğunuz daim olsun.

 

 

 

Loading

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

İlgili Haberler

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL