ASAYİŞ

Sarma sigara Yasaklanıyor

Sarma sigara Yasaklanıyor

1 Temmuz tarihinden itibaren sigara kağıdının içerisine tütün ürünleri ve benzeri maddelerin koyulup satışı yasaklanıyor. Yasağa uymayanlar hakkında cezai işlem uygulanacak.

Ticari maksatla makaron yahut yaprak sigara kağıdını, içine kıyılmış tütün, parçalanmış tütün, tütün harici herhangi bir madde doldurulmuş olarak satanlar, satışa arz edenler, bulunduran ve nakledenlere yönelik cezaya ilişkin uygulama 1 Temmuz 2020’de yürürlüğe girecek.

Bazı Yasa ve Yasa Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması İle ilgili Yasa Resmi Gazete’de yayımlandı.

Böylelikle vatandaş ucuz sigara içmekten mahrum kalacak. Özellikle son yıllarda sigaraya gelen aşırı zamlardan sonra vatandaşların önemli bölümü SARMA TÜTÜNE yönelmiş ve şehirlerde peş peşe sarma tütün satan dükkânlar açılmaya başlamıştı.

Bir zamanlar sadece kırsal kesimde ve Doğu ev Güneydoğu Anadolu’da sıkça içilen SARMA TÜTÜN sigaranın aşır zamlanmasıyla birlikte büyük şehirlerde ve batıda da çokça tercih edilmeye başlamıştı.

Sarma tütünün yasaklanmasıyla birlikte ABD şirketi Philips Morris ile İngiliz şirketi British American Tobacco (BAT) Türkiye sigara piyasasının yüzde 80’nine hakim olacağı iddia edildi.

Loading

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL