Genel

SARIYAHŞİ HALKI ADINA BELEDİYE BAŞKANI’NA SORUYORUZ !

SARIYAHŞİ HALKI ADINA BELEDİYE BAŞKANI’NA SORUYORUZ !

SARIYAHŞİ HALKI ADINA BELEDİYE BAŞKANI’NA SORUYORUZ !

Cumhuriyet Halk Partisi İl Başkanlığı olarak, şehrimizde bulunan tüm ilçe ve belde belediyelerinin hizmet ve kararlarını izleme, vatandaşların şikayetlerini dinleme maksadıyla yapmış olduğumuz çalışma sonucunda ilk olarak Sarıyahşi İlçemiz ziyaret edilmiştir. Yapılan ziyarette görüşlerini aldığımız vatandaşlarımızdan üzülerek aşağıdaki iddia ve tespitleri dinledik, bu iddialar doğrultusunda sayın Belediye başkanına soruyoruz

1- Belediye işçileri, belediye başkanına ait işyerlerinde mesai saatleri içerisinde çalıştırılmakta mıdır? Çalıştıkları günler için izin yazıldığı iddiaları doğru mudur? İddialar doğru ise belediye başkanının Belediye çalışanlarını kendi özel işinde çalıştırılması etik midir?

2- Belediyeye ait iş makineleri, belediye başkanına ait işyeri ve inşaatlarda çalıştırılmakta mıdır? Belediyenin araç kiralama yöntem ve usullerine uygun olarak makbuz düzenlenmekte ve tahsil edilmekte midir?

3- Belediye araç bakım ve otoparkında belediye başkanına ait biçerdöver ve araçlarının bakımının yapıldığı doğru mudur? Belediyenin tüm vatandaşlara böyle bir hizmeti var mıdır? Yoksa başkana özel araç gerek bakım ve tamiri mi yapılmaktadır?

4- Belediye ardiyesindeki çimentoların, ardiyeden belediye araçları ile çıkış yaptığı ve belediye başkanına ait çiftliğe taşındığı iddiası doğru mudur? Doğru ise belediyenin çimento vb ürünleri ile ilgili bir satışı söz konusu mudur? Tüm vatandaşlar çimento alabilmekte midir?

5- Belediyeye ait atıl bir vaziyette bulunan futbol sahasındaki tribün demirlerinin belediye başkanına ait özel mülkte kullanıldığı iddiası doğru mudur? İlgili malzemeler ihale ile mi satılmıştır?

6- 18.000 TL tutarla ihale edilen bir arsa kısa bir süre içerisinde ticaretin olağan akışına aykırı bir fiyat ile ihaleyi alandan bir başkasına devredildiği doğru mudur? Sarıyahşi emlak piyasasında yapmış olduğumuz fiyat araştırmasına göre 18 bin liraya ihale edilen arsanın emlak değeri katlarca fazla olmasına rağmen neden bu kadar makul bir fiyata ihale edilmiştir?

7- Belediye başkanı özel sulaması için yaptırdığı sulama kanalında belediyeye ait beton su rögarı kullanıldığı iddiası doğru mudur? Doğru ise belediyenin böyle bir ürün satışı mevcut mudur? başka satın alanlar da var mıdır? Yoksa başkana mı özeldir?

8- Başkanın Devletin sulama göletine kaçak boru takarak yonca tarlası sulandığı iddiası doğru mudur?

9- Belediyeye ait çay bahçesinde, satılan ürünler karşılığında fiş kesilmekte midir?

10- Belediyenin yapmış olduğu ihaleler usul ve esasa uygun yapılmakta mıdır? Yoksa iddia edildiği gibi askı ve ilan usulleri sadece şekline mi uydurulmaktadır?

11- Kısa süre önce Sarıyahşili vatandaşlardan gelen ihbarlar üzerine bir müfettiş görevlendirildiği bilinmektedir. Müfettişin yapmış olduğu soruşturma hangi aşamadadır? Tamamlanmış mıdır? Tamamlandığı ise herhangi bir cezai işlem uygulanmış mıdır?

Elimize ulaşan ve yukarda sıraladığımız iddiaların muhattabı bellidir. Muhattap Sarıyahşi Belediye Başkanı Fatih Ünsaldır. Yaptığımız açıklama ile yetkili makamları göreve davet ediyor ve kamuoyunun aydınlatılmasını talep ediyoruz. İşleyecek tüm süreçlerin takipçisi olacağımızı, Aksaraylı tüm hemşerilerimizin haklarını gözetip savunmaya devam edeceğimizi kamuoyuna saygı ile sunarız.

Ali Abbas ERTÜRK

CHP İl Başkanı

Loading

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

İlgili Haberler

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL