Genel

Sanatçı Ozan Arif İçin Mevlit Okutamazsınız

Sanatçı Ozan Arif İçin Mevlit Okutamazsınız

Bir zamanlar Milliyetçi Hareket Partisinin düzenlediği toplantılarda sazını konuşturan ve toplantıya katılanların çıt çıkartmadan dinlediği ozan Arif (Şirin) ne oldu da ülkücü camia tarafından bir kalemde silindi. Bu sorunun cevabı ucu açık . Her bir kişinin bu soruya kendince bir cevabı var. Bu konuda her bireyin kendine göre bir cevabı veya bir mazereti olması kadar doğal ne olabilir. Bu siyasi konulara girerek insanların düşüncelerine saygısızlık etmek değil amacım. Hiç bir siyasi düşünceyi eleştirmek veya yerme düşüncesi ile de bu yazıyı kaleme almıyorum.

Gelelim asıl konuya Ozan Arif Şirin için İyi partinin mevlit okutmak için Aksaray İl Müftülüğünden izin istemesi ve bu isteğin siyasi nedenleri bahane edilerek red edilmesi. T.C. Devletinin %99,9 u Müslüman bu nedenle bir siyasi partinin Halk ozanı olarak benimsenen bir kişinin vefatı sonrası Müslümanlığın ve Türk örf ve adetlerinin mükemmel ötesi bir adeti vardır. Vefat eden bir kişinin ardından MEVLİT okunur. Bu konuda tüm okuyucularımın hem fikir olduğu kansındayım. Durum böyle olunca İYİ parti ve T. C. Vatandaşı K.S. nin Halk ozanı olarak benimsenen Ozan Arif Şirin için Mevlit Okutulması İsteğinden Daha doğal ne olabilir. Dilekçelerde Ozan Arif Şirin için Mevlit Okutulması İsteğinin haricinde bir talep bulunmamakta. Bilindiği üzere Cami bir ibadethanedir burada sadece din konuşulur, ibadet edilir kuranı kerim okunur. Camilerde siyasi propaganda toplantısı yapıldığı Cumhuriyet tarihinde hiç olmamıştır olması da mümkün değildir. Bir vatandaş için Mevlit okutulmasında ne gibi bir sakınca vardır bunu anlamak mümkün değil.

Fakat Dilekçeyi veren İyi Parti Olunca red kararının kanuna kitaba uydurularak kibarca sen benim bir toplantıda aynı masayı paylaştığımızda resim çeken basın mensubuna iyi partililer ile aynı karede çekme diyecek cesaretini gösterdiniz. Daha sonrada tepkiler gelince ben din adamıyım işim insanlara dinimizi öğretmek kutsal kitabımız kuranı kerimi insanlara öğretmek diyeceğiniz yerde sessiz kalarak siyasi oluşumların mensupları ile aynı karelerde yer almayı tercih etmeniz ( İktidar Partisi Ak Parti İle İttifak kuran MHP ) bu red cevabında etken olduğu kanısındayım.

Acizane bir teklifim olacak size Sayın Aksaray Müftüsü Cemalettin Bal Hocam bırakın siyaseti siyasetçiler yapsın. Siz asli göreviniz olan insanlara dinimizi öğretmek kutsal kitabımız kuranı kerimi insanlara öğretmek için çaba harcayınız. Yada Müftülük görevinden ayrılıp Siyasete atılıp siyasi bir oluşumun içerisinde yer alın. Bir koltukta iki karpuz olmaz. Hem taşıyanı yorar hemde karpuzun bir tanesinin düşme olasılığı yüksektir.

Bu eleştirilerimi dikkate almanız dileği ile . Eeeee atalarımız ne der? Herkes uzman olduğu konuda en iyi bildiği işi yapsın. Sap ile samanı karıştırmasın.

Bu yazıyı kaleme almamdaki maksat kişi veya kurumlara hakaret etmek değil sadece eleştirilerden ibaret .Sevgi ile birbirimizi kucaklayalım unutmayalım Seçim 1 gün ama yüz yüze bakacağımız günler bir ömür.

Sağlık , mutluluk ve sevgi ile Kalın .

İzzet Tınmaz / Gazeteci Yazar

Loading

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

İlgili Haberler

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL