Genel

Sağlık Bakanlığı personel alacak

Sağlık Bakanlığı personel alacak

Sağlık Bakanlığı 10 bin işçi alımı gündemdeki yerini koruyor. Mart ayı itibari ile Sağlık Bakanlığı personel alımının başlaması bekleniyor. Yani bu ay Sağlık Bakanlığının 10 bin işçi alımı yapması beklenirken alımların hangi kadrolarda yapılacağı da paylaşıldı. Kadro dağılımının belli olmasının yanı sıra genel şartlar da paylaşıldı. 

Sağlık Bakanlığı 10 bin işçi alımı personel alımı için kadro dağılımı da paylaşıldı.

Mart ayında süreci başlayacak olan personel alımı için kadro dağılımı belli olurken alımların “Temizlik personeli, Güvenlik personeli Klinik destek personeli, Bakım onarım hizmetleri, Diğer destek personeli” kadrolarında yapılacağı ifade edildi.

Sağlık Bakanlığı tarafından daha önceki atamada en çok kadro temizlik personeli alımları için verildiği bildirilirken diğer kadrolarda da personel alımı yapılacak.

Temizlik görevlisi alımına en az ilköğretim mezunları başvuru yaparken Klinik destek elemanı (hastane) alımına liselerin sağlık hizmetleri alanı – hemşire yardımcılığı, ebe yardımcılığı, sağlık bakım teknisyenliği mezunlarının başvuru yapabildiği belirtilirken güvenlik görevlisi (silahsız) alımına en az lise mezunları ve güvenlik kimlik kartı sahiplerinin başvuru yapabileceği paylaşıldı.

Aşçı alımına Lise mezunu adaylar için yiyecek içecek hizmetleri alanı ve dallarının birinden veya dengi alan/dalının birinden, Önlisans mezunu adaylar için aşçılık, hazır yemek ve aşçılık, mutfak yönetimi, yemek pişirme teknikleri, gastronomi ve mutfak sanatları programlarından birinden veya dengi programlardan mezunlar başvurabilir.

Genel Şartlar

Sağlık Bakanlığı işçi alımı başladığında adayların özellikle genel şartlara haiz olması gerekiyor. Genel şartlara haiz olan adaylar ise başvurularının onaylanması için özel şartlara da haiz olacaklardır. Adaylar genel şartlara haiz olacak ve kadrolara göre belirlenen özel şartlara da haiz olacaklardır. Özel şartlar ise ilan yayımlandığında belli olacaktır. Genel şartlar ise şöyle oluyor:

“657 sayılı DMK’daki şartları taşımak, 18 -35 yaş aralığında olmak, herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan emeklilik, yaşlılık veya malullük aylığı almamış olmak, görevini devamlı yapmasına engel olacak bedenen, aklen ve ruhen sağlık problemi olmadığını belgelemek.

 

Loading

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

İlgili Haberler

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL