ASAYİŞ

Resmi dairelerde Neden Ateş ölçülmüyor

Resmi dairelerde Neden Ateş ölçülmüyor

Bugün Haber sitemize gelen ihbarlar doğrultusunda Aksaray Defterdarlığı yani vergi dairesine gittim. Hem işimi halleder hem de Vergi dairesinde Ateş ölçer ile ateş ölçülmüyor iddialarını yerinde göreyim dedim.

Gittiğimde kapıda Güvenlik görevlisi HES kodumu sordu Gösterdim ve uygulamadan sorguladı içeri girebilirsiniz dedi. Ateş Ölçer yok mu dedim yok dediler. Yani sadece HES kodu yeterli imiş.

Defterdar beyin makamına gittim kendisi makamda yoktu. Sekreterine Basın mensubu olduğumu ve neden ateş ölçer ile ateşimin ölçülmediğini sordum. Tatmin edici bilgi alamadan giriş kattaki vezneden Devlete olan Vergi borcumun ödemesini yaptım. Tam çıkacağım sırada Güvenlik görevlisi Sekretaryadan beni beklediklerini söylediler. Çıktım Personel müdürü olduğunu söyleyen bir bey Ateş ölçerin olduğunu iddia etti daha sonra Farklı bir ateş ölçerin geleceğini söyledi kısacası tutarsız bahaneler üretti. Ben kendilerine Her resmi dairede Ateş ölçerin olması gerektiğini söyledim. HES kodu ile iş bitmiyor dedim. Birde örnek gösterdim. kendilerine ” Ben basın mensubuyum güm içerisinde birçok kişi ile temasım oluyor. Ben birkaç gün önce bir olaya gittim orada Belki de COVİT 19 Pozitif olan birinden Virüs  kaptım ve hiç kimseye söylemedim. Bu gün de buraya 39,5 ateş ile geldim. İçeride 1 saat dolaştım belki de her yere COVİT  virüsü bulaştırdım. Bunun vebalini kim çekecek” diye sordum.

Gerçi şükürler olsun COVİT 19 konusunda hassasiyetim var. Arada bir Akciğer Tomografi si ve Akciğer Rontgen i çektirdim. ve kurallara harfiyen uymaya çalışıyorum. Ama o gün, gün boyu birçok kişi Aksaray Vergi Dairesine girdi çıktı. Bana Ateşi olup yeni yakalanmış bir COVİT 19 Bulaş olan kişinin girip girmediği konusunda garanti verebilir mi.

Günler boyu Aksaray Valisi Sayın Hamza Aydoğdu Başta olmak üzere Aksaray İl Emniyet Müdürü Sayın Murat kolcu, Aksaray belediye başkanı Evren Dinçer , İl sağlık Müdürlüğü personeli, Jandarma personeli, AFAD il başkanı Cemi Türkmen ve  Aksaray’daki birçok kurum amiri COVİT 19 için halkı bilgilendire dursun Devletin Resmi Dairesinde Ateş Ölçerin Olmaması Düşündürücü değil mi.

Konu hakkında 112 birimini aradım orası gerçekten Trajikomik Bağlandım kimse net bir cevap veremedi. Aksaray Valiliği Özel Kalemini Aradım Konu hakkında Bilgi için sağ olsunlar konu hakkında bilgilendirdim fakat bu makaleyi kaleme aldığım şu saat oldu halen Dönüş Olmadı. Bu arada şu an saat 20.23 ve halen ben yazıyorum. Ama arayan yok. Kısacası biz COVİT 19 Sınavından Geçer miyiz geçemez miyiz bilmem ama Resmi daire amirleri de elini taşın altına koymalı. Ben olası bir örnek verdim tabii anlayana saz anlamayana Devletin sopası bile az.

Bu yazılar devam edecek Resmi Dairelere Ziyaretlerimiz Çat Kapı olacak Bakalım hangi kurumlar Kurallara uyacak hangileri Umursamayacak.

Kalın sağlıcakla.

İzzet Tınmaz / Gazeteci

 

 

Loading

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL