ASAYİŞ

Polis memurunu yaralayan kişiler yakalandı

Polis memurunu yaralayan kişiler yakalandı

Loading

Hafta sonu Aksaray-Ankara karayolu üzerinde bir tesis içerisinde bulunan cafeterya da Aksaray Emniyet Müdürlüğünde görevli polis memuruna yapılan silahlı saldırıda polis memuru Yasin E. (34).ağır yaralanmıştı.

Alınan bilgilere göre; Daha önceden hemşire eşinin karıştığı dolandırıcılık olayı ile ilgili dolandırılan bir şahıs ile buluşmak ve konuyu tatlıya bağlamak için Polis Memuru Yasin E.  (34)  ile kaynanası Atike T. İle birlikte tesis içerisinde bulunan cafeterya da buluşmak için beklemeye başladı. Buluşma yerine 34 LB 2723 plakalı bir otomobil ile gelen Mustafa D. (34) ile arkadaşları Servet K. (43), Nurettin F. (26) ,Volkan Y.(38)) ve Yeliz E. arasında dolandırıcılık iddiası ile tartışma çıktı.  

Çıkan tartışma sonrasında lüks otomobil içerisinde gelen 4 şahıstan 2 kişi üzerlerinde bulundurdukları silah ile Polis memuru Yasin E.(34) ye ateş etmeye başladılar. Silah ile 14 el ateş eden şahıslar daha sonra geldikleri araba ile kaçtılar.

Polis ekipleri meslektaşı Yasin E. (34) yi ağır yaralayarak olay yerinden 34 LB 2723 plakalı bir otomobil ile kaçan şahısları arama çalışması başlattılar. MOBESE Kameraları inceleyen Asayiş Şube ekipleri aracın Nevşehir iline gittiğini tespit ettiler. Aksaray Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri Nevşehir İl Emniyet Müdürlüğü ile irtibata geçerek konu hakkında bilgi verdiler. Nevşehir İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri MOBESE kayıtlarından yola çıkarak araç ve şahısların Avanos ilçesinde olduğunu tespit ettiler.

Nevşehir İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri Avanos ilçesinde çemberi daraltarak şahısları ve otomobili aradılar. Yapılan aramalar sonucunda Mustafa D. (34) ,Servet K. (43), Nurettin F. (26) ve Volkan Y.(38) Nevşehir Avanos İlçesinde bir Bar’dan çıkarken Nevşehir Avanos İlçe Emniyet Müdürlüğü ekiplerince yakalandılar  Mustafa D., ‘azmettirmek’ Servet K. ve Nurettin F., ‘silahla ateş ederek kasten yaralamak’, olaydan sonra kaçtıkları 34 LB 2723 plakalı aracı kullanan Volkan Y. ‘de ‘yardım etmek’ suçundan gözaltına aldı. 4 şüpheli şahıs Aksaray Asayiş Şube Müdürlüğüne getirildi. Olay esnasında buluşmak için sözleşen Filiz E. ise hala aranıyor. 

Olayla ilgili tahkikat devam ediyor.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL