ASAYİŞ

Pirincin anavatanında Yunanistan’dan ithal edilen pirinç satılıyor

Pirincin anavatanında Yunanistan’dan ithal edilen pirinç satılıyor
Cumhuriyet Halk Partisi CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu, “Burası pirincin anavatanı. Uzunköprü’deki Tarım Kredi mağazasında maalesef Yunanistan’dan ithal edilen pirinç satılıyor. İnanmak istemeyenler gidip bakabilir” dedi…
Cumhuriyet Halk Partisi CHP Edirne Milletvekili Okan Gaytancıoğlu, Türkiye’nin pirinç ihtiyacının yarısı Edirne’de üretilirken, Yunanistan’dan ithal edilen pirinçlerin Tarım Kredi Kooperatif Marketleri’nin Uzunköprü ilçesindeki mağazasında satılmasına tepki gösterdi.
TKM’de Yunanistan pirinci satılıyor
Uzunköprü’de bulunan Tarım Kredi mağazasında Yunanistan’dan ithal edilen pirincin satıldığını ifade eden Gaytancıoğlu, sosyal medya hesabından “Tereciye Tere Satmak Maalesef İşte Bu” başlığı altında şunları yazdı:
“Tarım Kredi Kooperatifleri mağazalarında Türk çiftçisinin ürettiği ürünler satılacağı yerde başka ülkelerin ürettiği ürünler ithal edilip, ambalajlanarak satılıyor. Pirincin en çok üretildiği ilçelerimizden biri olan Uzunköprü’deki Tarım Kredi mağazasında maalesef Yunanistan’dan ithal edilen pirinç satılıyor. İnanmak istemeyenler gidip bakabilir.”.
Gaytancıoğlu, elinde ithal pirinç ile Uzunköprü’deki Tarım Kredi Kooperatifi marketinin önünde yaptığı açıklamada şunları paylaştı:
“Tarım Kredi Kooperatif Marketleri’nin mağazasında Toprak Mahsulleri Ofisi’nin ambalajında ama içerisinde Yunanistan’dan ithal edilen pirinç var. Ve satış yeri Uzunköprü.
Burası pirincin anavatanı, Uzunköprü, İpsala, Meriç, Havsa, Edirne. Türkiye çeltik üretiminin yüzde 50’si bu bölgede üretiliyor. Neden bu marketlerde ithal pirinç satılıyor? Hatta bunun üzerinde Toprak Mahsulleri Ofisi yazıyor neden ama ithal edilen pirinç buralarda satılıyor? Türkiye pirinçte rahatlıkla kendine yeterli olabilecekken ithalat yapıyor. Bu sene 250 bin dekar alan ekilmedi. Fiyatlar biraz yükseldi ama hükümet gümrük vergisini Ağustos ayının sonuna kadar sıfırladı. Üretici biraz para kazanacaktı. Kazanmasını istemediler. İthal pirinçlerle yani başka ülkelerin çiftçileriyle yerli pirinci yani bizim çiftçimizi rekabete sokuyorlar. Bunlar yanlış işler. Böyle şeyler yapılmamalı. Gümrük vergileri tekrar eski haline getirilmeli Türkiye üretici bir ülke olmalı. Gıda enflasyonunu ancak bu şekilde durdurabiliriz.”

Loading

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL