Demirören Medya’nın da iletişim sponsorları arasında yer aldığı etkinliğin ikinci gününde girişimcilerin projeleri beğenileri toplarken, düzenlenen teknoloji yarışmaları da ziyaretçilerin dikkatini çekti. Düzenlenen yarışmalar arasında ‘Dünya Drone Şampiyonası’nda dünyanın en hızlı drone’ları uçuruldu. 250 kilometre hıza ulaşabilen yarış drone’ları hız ve manevra kabiliyeti yüksek ve tamamen kullanıcının kumanda yeteneğine dayalı olarak tasarlanan araçlar olarak biliniyor. Şampiyonaya 25 ülkeden 64 drone pilotu katıldı. Dikkat çeken diğer etkinlikler ise robotik fetih, insanlık yararına yapay zekâ teknolojileri ve robotaksi oldu.
Donanım ve yazılımı bir araya getirerek bir şeyler yapma yani ‘maker’ hareketi festivalde öne çıktı. Gençler, maker atölyesi olan standlarda, 3 boyutlu (3D) modellemeden sensörlere kadar yeni teknolojileri inceleyerek, fikirlerini ve hayallerini nasıl prototip olarak tasarlayabileceklerini keşfetti. TEKNOFEST’e Türkiye’de hayata geçirilmiş önemli girişim projeleri de katıldı. Bu projelerden bazıları şunlar:
Engellilere otopark yeri ayırıyor: T3 Vakfı standındaki Freepark, akıllı bir bariyer sistemi. Engelli kişi, aracıyla Freepark olan bir alana gittiğinde uygulamayı açıyor ve akıllı bariyer sistemine otomatik olarak bağlanıyor. Bariyer, açılarak engelli bireyin aracını park etmesini sağlıyor.
Perdeler elektrik üretecek: Perdeleri bir güneş paneline dönüştüren ‘Solar Curtain’ sergilendi. Evlerde kullanılan perdeler gibi katlanabilen bir yapıya sahip olan Solar Curtain, kolaylıkla kuruluyor ve en önemlisi ise 4 kişilik bir ailenin elektrik tüketiminin üçte birini karşılıyor.
YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)