Genel

Okul için Forma Fiyatını hiç sorma

Okul için Forma Fiyatını hiç sorma

İzzet TINMAZ / Gazeteci 

Eylül ayında okullar eğitim öğretime başlayacak. Öğrenci velileri kara kara düşünmekteler. Sadece ilk okul formaları 600 lira dan başlıyor. Tabii bunun birde kışlık olanı var yani çarpı iki fiyat. Ayakkabı , çanta kırtasiye malzemeleri derken masraflar özellikle dar gelirli vatandaş bu sarmalın içinden çıkmanın formüllerini arıyor. Ya birkaç çocuğu olup ta okula gönderecek olanlar hah işte onlara Allah gayret kuvvet versin. 

Devlet baba kız erkek ayırt etmeden okutacaksın diyor. Kitaplarını ben verir gerisine karışmam diyor . Diyor demesine de forması , çantası , ayakkabısı, eşofmanı , spor ayakkabısı , kırtasiye malzemeleri fiyatları almış başını gitmiş yetiş yetişebilirsen.

Sayın Cumhurbaşkanının yıllar önceki ” Herkes an az 3 çocuk yapsın ” çağrısına uyanlar bin pişmanlar. Hadi bakalım asgari ücretli ol da 3 çocuğu okut masrafların altından kal kalkabilirsen. Hele birde çocuğun lise de okuyorsa sadece formaya 950 Tl. den başlayan fiyatlarla forma al . Tabii bunun birde kışlık olanı var yani çarpı iki fiyat. Ayakkabı , çanta kırtasiye malzemelerini de ekleyince çık bakalım işin içinden çıkabilirsen. 

Peki bu forma işine devlet el atsa olamaz mı. Mesela formaları üretip vatandaşa ucuz şekilde verse olur mu? Olur tabii hem de çok şık olur. Dar gelirli aileler ekonomik fiyatlar ile alır buda aile bütçesine katkı sağlar.

Hani sosyal devlet olmak ile öğünüyoruz ya işte size sosyal devletçilik için önemli bir öneri. 

Ama bu  forma işi rant kapısı olmuş bu öneri onların işine gelmez . Parası olan formaları yüklü miktarda stok yapıyor zaten. Renkleri belli olan formalara sadece hangi okul hangi rengi kullanacak ise onun logosunu diktirdin mi oldu bitti maşallah. Pantolonlar belli zaten gri renk kumaş yanda cepleri olan iş elbisesi pantolonu tarzı al kumaşı birkaç km. sonrası bir atölyede fason diktir bedenler zaten belli. Satılmazsa önemi yok çünkü her sene aynı tip aynı şekil forma takımı bu sene olmaz ise seneye olur sermaye beşe ona katlanır. Para babaları servetine servet katar dar gelirli aile de kukumav kuşu gibi düşünür durur. 

Kısacası parası olan sermayesini katlar dar gelirli aileler çocuk okutacağım diye bankalara borçlanır ha bire faiz öder. ( Hani İslam da faiz haram ya . Bizde İslam devletiyiz ya . Bankalardan çekilen paralara da faiz yerine Kâr payı veriyoruz diyerek aldatırız kendimizi. Yalanını sevdiğim çakma Müslümanlar sizi gidi sizi. )

Şimdi bu kelimeleri sarf ettim diye bazılarının gözünde dinsiz olabilirim. Yarım yamalak , dini işime geldiği gibi yaşamaktansa dinsiz olmak daha iyi. ( Ya savunduğun değerleri hayatında yaşa , ya da taklitçiliği kılıfına uydurduğun şekilde  kendini kandırmaya devam et.)

Bu yazı sonrası paralarına para katmanın derdine düşmüş haramzadeler bana çok kızacaklar ama sorun değil. Haram yiyerek dindarlıktan dem vuranlar varsın kızsınlar.

Benin adım İzzet Soy adım TINMAZ yani bu haramzadelerin sözlerine TINMAM onlara her zaman dediğim gibi ” Çok ta TIN ” 

Aslında bu rantçıların musluklarına tıkaç tıkamak kolay yapacak babayiğit olursa tabii .

Forma altlarını değiştir farklı bir renk ve farklı bir görünün tasarımı yapılır. Forma altlarına hangi okul için ise o okulun adı ve logosu cep kısmına işlenir.  Forma üstlerine hazır logolar dikileceğine yaka kısmına o okulun ismi işleme ile yazılır göğüs bölgesine de aynı şekilde işlem yapılır ve her sene okulların forma renkleri okullar açılmasına 1 ay kala farklı renklerde belirlenir. İşte o zaman rant kapısı olmaktan çıkar. Bu öneri ne kadar kabul görür bilemem , zaten siyasiler bu iş için de bir mazeret üretip eski tas eski hamam devam eder. 

 

 

 

 

 

   

Loading

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

İlgili Haberler

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL