ASAYİŞ

O köyde Karantina Kaldırıldı

O köyde Karantina Kaldırıldı

Edinilen bilgiye göre Korona virüs şüphesiyle 04,04.2020 günü karantinaya alınan Aksaray İli Ortaköy ilçesine bağlı Kümbet Köyünde 14 günlük süre doldu. Karantinaya alınan Aksaray İli Ortaköy ilçesine bağlı Kümbet Köyü 14 günlük süre 17.04.2020 günü gece saat 24.01 de tamamladı. Korona virüs tedbirleri kapsamında alınan karantina  Hıfzıssıhha kurulu kararı ile kaldırıldı .

Aksaray Valiliği 04,04.2020 günü yaptığı yazılı açıklama ile Aksaray İli Ortaköy ilçesine bağlı Kümbet Köyü’nde koronavirüs salgını nedeniyle karantina altına alındığını duyurmuştu.

Aksaray Valiliği’nden yapılan açıklamada, ”İlimiz Ortaköy ilçesine bağlı Kümbet Köyü’nde, korona virüs salgınının kontrolü amacıyla, Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 27 ve 72. maddeleri kapsamında, 04,04.2020 tarihinden itibaren 14 günlük karantina uygulanacağından ikinci bir değerlendirmeye kadar karantina bölgesine giriş çıkış yasaklandı.” ifadeleri kullanılmıştı.

Bilindiği gibi İstanbul’dan Aksaray İli Ortaköy ilçesine bağlı Kümbet Köyüne gelen bir kişinin COVİD-19 testlerinin pozitif çıkması üzerine köye giriş ve çıkışlar 14 gün süre ile durdurulmuştu. Kişinin başta annesi olmak üzere temas çevresi de tedbir amaçlı Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırılmıştı.  Aksaray Valiliğinden yapılan karantina açıklamasının ardından Jandarma ekiplerince giriş ve çıkışlara kapatılan köyde 14 günlük karantina süresi tamamlandı. Aksaray İli Ortaköy ilçesine bağlı Kümbet Köyünde Korona virüs tedbirleri kapsamında alınan karantina  Hıfzıssıhha kurulu kararı ile kaldırıldığı öğrenildi.

Loading

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL