ASAYİŞ

O Genç kız ve suç ortakları yakalandı

O Genç kız ve suç ortakları yakalandı

Aksaray’da pompalı tüfekle 1 kişiyi vuran ve 1 gün sonra yapılan operasyonla yakalanan genç kız çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. Genç kıza yardım eden 2 suç ortağı çeşitli cezalara çarptırıldı.

23 Mart saat 20.00 sıralarında Sanayi Sitesi’nde bulunan oto tamircisi dükkânı önünde meydana gelen Alina Büşra A. (23)  isimli şahısın Kürşat Y. (33) isimli şahısı tarafından baş ve boyun tarafından pompalı tüfek ile yaralanması ve olayı il ilgili polis şüphelileri düzenlediği operasyon ile yakaladı.

Aksaray Emniyet müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri yaptıkları ilk incelemede sonrası Alina Büşra A. (23)  Gökhan Ç. ve aracı kullanan İsmail G. (40) İsimli 3 kişinin 41 AAH 017 plakalı otomobil ile geldiğini ve bu araç ile olay yerinden kaçtıklarını belirledi.




Aksaray Emniyet müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, yaralama olayı sonrası firar eden Alina Büşra A. (23)  Gökhan Ç. ve aracı kullanan İsmail G. (40) İsimli şahısların kaçtıkları 41 AAH 017 plakalı otomobili, Aksaray merkez Paşacık Mahallesi Makas Kavşağında terk edilmiş halde buldu. Firar eden kişilerin yakalanması için Özel Ekip kuran Aksaray Emniyet müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri Alina Büşra A. (23)  Gökhan Ç. ve aracı kullanan İsmail G. (40) İsimli 3 kişinin araç değiştirdiğini belirlemesi üzerine plakası belirlenen araç ve kişilerin yakalanması için  Aksaray Emniyet müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Özel Ekibi çalışmalarını derinleştirdi.




Asayiş Şube Müdürlüğü Özel Ekibi nefes kesen operasyon ile yakaladı.

Asayiş Şube Müdürlüğünün uzman polislerinden oluşan özel ekipleri firari şahısların yerini belirleyerek düzenledi. Asayiş Şube Müdürlüğünün uzman polislerinden oluşan özel ekiplerinin Operasyonun öncesi ve sonrası şöyle gelişti;

Kürşat Y. (33) isimli şahısın Alina Büşra A. (23) isimli şahıs tarafından baş ve boyun tarafından pompalı tüfek ile yaralanması sonrası 41 AAH 017 plakalı otomobil ile firar eden ve şüphelilerin kaçtığı 41 AAH 017 plakalı otomobili Paşacık Mahallesi Makas Kavşağında terk edilmiş halde bulundu. Aksaray Emniyet müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri çevre kameraları hızla incelme altına aldı. Yapılan İncelemeler sonucunda Firar eden şahısların araç değiştirdiğini belirledi. Değiştirdikleri acın plakasını belirleyen Aksaray Emniyet müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri Aksaray’ın giriş çıkış kameralarını inceledi. Alina Büşra A. (23)  Gökhan Ç. (34) ve aracı kullanan İsmail G. (40) İsimli 3 şüphelinin Aksaray merkez Doğantarla Beldesi’nde olduğunu belirleyerek operasyon düzenledi.




Aksaray Emniyet müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri içinden oluşturulan özel ekip 24.03.2020 günü saat 10.00 sıralarında Alina Büşra A. (23)  Gökhan Ç. (34) ve aracı kullanan İsmail G. (40) İsimli 3 şüphelinin içinde bulundukları 68 DE 097 plakalı araç ile beraber yakalandı. Operasyonda şüpheli şahısların olayda kullanıldığını 1 adet siyah renkli kısa dipçikli pompalı av tüfeği ve bu tüfeğe ait 3 adet dolu fişek ele geçirildi.




Aksaray Emniyet müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğünde yapılan sorgularının ardından Mahkemeye çıkartılan Alina Büşra A. (23) ,Gökhan Ç.  (34) ve aracı kullanan İsmail G. (40) İsimli 3 şüpheliden Alina Büşra A. (23) tutuklandı. Alina Büşra A. (23) nın suç ortaklarından Gökhan Ç.  (34) ev hapsi, İsmail G. (40) isimli şahısa Yurt Dışı yasağı cezası verildi.

Alina Büşra A. (23)   Tarafından Baş ve boyun tarafından vurulan Aksaray Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tedavisi süren Kürşat Y.’nin hayati tehlikesinin sürdüğü öğrenildi.

 

Loading

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL