Genel

NEDEN HÜKÜMETİ ELEŞTİRİYOR….?

NEDEN HÜKÜMETİ ELEŞTİRİYOR….?

Gandi’nin söz ve insan temelli felsefesinin temeli, sözün karaktere dönüştüğüdür.Bu felsefeye katılmakla birlikte kendimize diyorum ki:Devlet idarecesine sürekli “kötü” demek O’nu kötüleştirmekten başka işe yaramaz.Kötülemek yerine eleştirmek.!
Siyaset aşk değil, akıl sanatıdır. “Seni karşılıksız seviyorum” diyemezsiniz.Çünkü, bu ahval siyasi iradeyi putlaştırır.Sevgiliye “ilahımsın” diyen aşk sosyolojide olmaz.!
Siyasi idareye demeliyiz ki;Seni sevmem için şunları yapmalısınız.!Bu iradeye sorumluluk yükler ve siyasi iradeyi hizmetkar eder.
Aslında güdülecek biri varsa, O da, idare edenlerdir.
Sevgili ülkem:Onbeş Temmuz’da, güttüklerimize elinden kaçırdıkları idareyi tekrar biz vermedik mi.?Devleti sokaktan biz toplamadık mı.?Asker, polis başsız kalmasın diye, şehit vermedik mi.?
Diyorlar ki, neden hükümeti eleştiriyorsun..?Anlaşılmayan hususu açıklamak elzem oldu..
Değerli dostlar;Yaptıklarımın eleştiri değil, durum tespiti olduğunu önce anlayalım.
Ve ülkede muhalefet kalmadı ve Türkiye tıpkı Amerika gibi iki parti ile seçime giriyor.Yani Cumhur ve millet ittifakı.!Millet ittifakına PKK ve FETÖ dedik, (öyledir değildir bilmem, o yargının ve kamu vicdanının idrakine kalmış) ne kaldı elimizde.?Cumhur ittifakı.!

Eğer Cumhur ittifakını bağımsız düşünen ve yazanlar olarak uyarmazsak, hatta eleştiri dozunu artırmazsak, sosyal zekası bizden daha iyi olan ajanlar hükümeti kendi adına çalıştırabilir mi.?
Olur mu.?Hemde şaşılacak derecede etkili olur.!
Devletin zirvesi herşeyi göremez.Her durum, istihbarat raporuna girmez ve giremez.O nedenle gazeteci, yazarlar ve düşünürler vardır.!O nedenle istişare ve meşveret devlet için gerekliliktir.
Milletimizin durumu, ekonomik ve sosyolojik açıdan ortada ve milletvekilini, ya iş için, ya tayin için, ya torpil için, veya oda seçimlerinde kendine destek için arıyoruz.Üzgünüm ama seçtiğimiz vekiller de bu durumla ilgileniyor.!Ufkumuz o kadar.Siz hiç şu husus için şu kanun gerekli diye milletvekilini arayan duydunuz veya gördünüz mü.?
Abraham’ın söylediği bir söz var ve bu söz aynı zamanda Kur-an mahreçlidir. Zira Kur-an bireyin eğitimine çok önem verir ve insanın halife olduğunu söyler.Müslüman, hilafet görevini bir başkasına devir edeceği için oy kullanır.Sisteminde her ne kadar aksaklık olsada, demokrasi Kur-an’i sistemdir.
Abraham der ki:Demokrasilerde bir seçmenin bile cehaleti tüm ülkeyi etkiler.O nedenle verilen her oy, ülke geleceği için son derece önemlidir.
Ancak kapitalizm şunu başardı.Dünyada bir çok ülkede siyasi oluşumları ve cemaatleri kendisi finanse ettiği için, seçimi kim kazanırsa kazansın, kazanan hep emperyalizm oluyor.Bizler, belkide, o nedenle muhalefetin ağzından “bu faiz ve sömürü düzenini ülkemizi batırır” diye duymuyorsunuz…..
Bakın ülkemize:CHP’nin faizle ilgili endişesi yok.Zaten iktidar olmak gibi derdide yok.
MHP’yi konuşmaya gerek yok.!Ne proje üretme, ne de ülkeyi ben daha iyi idare ederim derdinde.

İP’de özden ayrılan parçalanmış yapı ve milletimiz tanımıyor.HADEP ise ırkçı ve faşist söylemlerle PKK terör örgütüne taşeronluk yaparak milletin vergisi ile “demokrasi” adına ayakta tutuluyor.
Eee bu millet ne yapacak..?Kaldık mı Sayın Başkan’a…O halde Sayın Başkan’ın  hatalarını söyleyip, daha iyi çalışması için uyarıp, el aleme teslim etmeyeceğiz…Sanırım Sayın Bahçeli’de bunu yapma gayretinde…

Doğru yolda olana selam olsun.!

Ferda AKGÜL :Köşe Yazarı

Yazılardaki fikir ve değerlendirmeler yazarlara aittir ve aksi belirtilmediği sürece https://www.ilkhavadisgazetesi.com İnternet Haber sitesinin görüşlerini yansıtmaz. Bütün hukuki sorumluluk yazara aittir.

Loading

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

İlgili Haberler

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL