Genel

Namazını Camide kıl Ödülü Kap

Namazını Camide kıl Ödülü Kap

Aksaray belediyesinden ’’camiye koşuyoruz namazla buluşuyoruz’’ etkinliğine tam destek veriyor.

Aksaray belediyesi, diyanet işleri başkanlığı’nın çocuklarda camiyi kullanma ve namaz kılma alışkanlığı edinmesi için düzenlediği ‘’camiye koşuyoruz namazla buluşuyoruz’’ etkinliğe tam destek veriyor.

Diyanet işleri başkanlığı, “camiye koşuyoruz namazla buluşuyoruz” sloganı ile sömestr tatili süresince camide namaza katılım sağlayan öğrencilere yönelik ödüllü program düzenledi.

İl ve ilçe müftülükleri aracılığıyla tüm camilerde 18 Ocak Cumartesi günü ile 1 Şubat tarihleri arası okula giden yaklaşık 492 bin öğrencinin ara tatil dönemlerinde cami ile bağının kurulmasını sağlamak ve cemaat alışkanlığı kazandırmak amacıyla bir etkinlik düzenlendi.

Devam eden etkinlik kapsamında öğrencilerin ödüllü olan programa katılım sağlayabilmeleri için tatilinde cami görevlilerine gelerek kayıt yaptırmaları gerekmektedir. Öğrenciler kayıtlı olduğu camiye günde beş vakit namaza gelerek ve ezber yaparak puan kazanacak. Puan sistemine göre öğrenci sabah 30, öğle 15, ikindi 15, akşam 15, yatsı 25 puan, ezberlenen her sure ve dua başına 50 puan, çocuğun kendisiyle birlikte cemaatle namaza katılan bir yakını için her vakit başına 5 ek puan almaya hak kazanacak.

Program sonunda kayıtlı oldukları camide en yüksek puanı alan öğrencilere çeşitli hediyeler takdim edilecek. İlçe genelinde en yüksek puanı alan ilk 3 öğrenci ise İlçe Müftülükleri tarafından ödüllendirilecek.

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yurt genelinde başlatılan bu anlamlı etkinliğe Aksaray Belediyesi tam destek vererek etkinliğin amacına ulaşması için imkanlarını seferber ediyor.

 

Loading

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

İlgili Haberler

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL