SİYASET

Naciye Akkuş Türk’ten Altınsoy’a sert cevap

Naciye Akkuş Türk’ten Altınsoy’a sert cevap

Millet İttifakı İyi Parti 3. Sıra Milletvekili Adayı Naciye Akkuş Türk’ten AK Parti 2. Sıra Milletvekili Adayı Hüseyin Altınsoy’a sert cevap

Millet İttifakı adaylarının Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu ve kendi partilerinin genel başkanları ile billboardlarda fotoğraflarının olmamasını eleştiren AK Parti 2. Sıra Milletvekili Adayı Hüseyin Altınsoy’a cevap İyi Parti 3. Sıra Milletvekili Adayı Naciye Akkuş Türk’ten geldi. Akkuş Türk, Altınsoy’a, “Aksaray’da her yere gitmediğiniz için görmemişsinizdir. Aksaray’ı iyi gezerseniz görürsünüz.” dedi.

AK Parti 2. Sıra Milletvekili adayı Hüseyin Altınsoy’un, sosyal medya hesabından yayınladığı mesajda, Millet İttifakı adaylarına, “Cumhurbaşkanı adayları veya kendi liderleri ile fotoğrafları yok. 21 yıldır kaybeden bir Cumhurbaşkanı adaylarının peşinde olmaktan, onunla yan yana görünmekten mi utanıyorlar?” diye sorması üzerine açıklama yapan İyi Parti 3. Sıra Milletvekili Adayı Naciye Akkuş Türk, “AK Parti 2. Sıra Adayı Hüseyin Altınsoy bizim hakkımızda liderimizden utandığımızı, billboardlarda görünmediğimizi belirten bir yazı yazmış. Biz hiçbir zaman Genel Başkanımız Meral Akşener’den utanmayız. Aksine bir kadın genel başkanımız olmasından, onun arkasında yürümekten, onunla birlikte olmaktan onur ve gurur duyuyorum. Bizler sizin gibi genel başkanımızın arkasına sığınmıyoruz. Bizler kendi yaptığımız işlerle de ön plana çıkıyoruz. Bizler Aksaray’a hizmet için varız. Sizin 21 yılda yapamadığınız her şeyi biz iktidara geldiğimiz zaman yapacağız.” dedi.

“Aksaray’da her yere gitmedikleri için görmemişlerdir”

Billboardlarda İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile birlikte yer aldıkları fotoğraflarında yer aldığına dikkat çeken Naciye Akkuş Türk, “Aksaray’da her yere gitmedikleri için görmemiş olabilirler. AK Parti Aksaray milletvekili adayları Aksaray’da her yere giderlerse billboardlardaki fotoğraflarımızı görebilirler.” şeklinde konuştu.

“Teröristlerle mengri mengri diye halay çektiniz”

Hüseyin Altınsoy’un, Millet İttifakı adaylarının Kılıçdaroğlu ile birlikte fotoğraf yayınlamama sebebini sorguladığı “21 yıldır kaybeden bir Cumhurbaşkanı adaylarının peşinde olmaktan, onunla yan yana görünmekten utanmaları mı? Yoksa, HDP ve PKK ile işbirliği yapanlarla bir arada olmalarından dolayı, hatırlatmak, kendisi hatırlanmak istememeleri mi?” şeklindeki sorusuna da cevap veren Naciye Akkuş Türk, Biz Cumhurbaşkanı Adayımız Kemal Kılıçdaroğlu ile birlikte olmaktan da onur duyuyoruz. Hiçbir zaman onunla birlikte olmaktan gocunmadık. Bütün seçim çalışmalarımızı CHP milletvekili adaylarımız ile birlikte yürütüyoruz. Biz, Kılıçdaroğlu’nun haklı, adaletli bir şekilde Türkiye’yi yöneteceğine inandığımız için yanındayız. Biz, hiçbir zaman PKK ile HDP ile aynı masaya oturmadık. Onlara hiçbir söz vermedik. Ama sizler HÜDA-PAR ile aynı masaya oturdunuz. Onlara sözler verdiniz, birlikte oldunuz. Sizlerin yaptıkları unutuldu. 21 yıldır mengri mengri diye halay çektiniz. Sınırlarda mahkemeler kurup, acı bir şekilde hâkimleri, savcıları sınırlara götürüp PKK’ları aklamak için mahkemeler kurdunuz. Bunları unuttunuz. Osman Öcalan’ı TRT’ye çıkardınız. Arandığını bilmiyorduk dediniz. Bunlar tek tek önünüze mi çıkaralım? Biz hiçbir zaman teröre el uzatmadık. Ama sizler el ele verip halaylar çektiniz.” dedi.

“Aksaray’a verdiğiniz sözleri tutamaktan utansaydınız keşke”

Cumhurbaşkanı adaylarından asla utanmadıklarını vurgulayan Naciye Akkuş Türk, “Keşke siz Aksaray’a verilen sözlerin yerine getirilememesinden birazcık olsun utansaydınız. İl Başkanlığınız döneminde hangi gücünüz eksikti de il başkanlığında yapamadığınızı vekil olunca yapabileceksiniz? Bu yoksa evvel ki vekillerinizin Aksaray için çalışmadığının bir itirafı mı? Osmanlı dönemi belgelerinden de görüleceği üzere Aksaray 2. Abdülhamid Han döneminden beri tren yolu bekliyor. Cumhuriyet dönemi belgelerinden görüldüğü üzere Aksaray’ın vilayetlikten düşürülmesinin sebebi Aksaray’da tren yolu olmamasıdır. Yıllardır tren yolu bekleyen Aksaraylılara verdiğiniz sözü tutmamaktan utanabilseydiniz keşke! ‘Tren yolu Aksaray’a özgü bir proje değil’ demekten de utanmalıydınız mesela! Çünkü Aksaray’a 2 tren yolu sözü verildi. Birincisi sizin de belirttiğiniz gibi Aksaray’a özgü olmayan tren yoludur. İkincisi ise Aksaray’a özgü olan Ulukışla’ya bağlanan tren yolu. Aksaray’a özgü olmayanı anladık ta Aksaray’a özgü olan hani nerede?” diyerek sözlerine son verdi.

Loading

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL