ASAYİŞ

Müsabakaya giden Minik Judo kafilesi Kaza geçirdi 1 ölü 16 yaralı

Müsabakaya giden Minik Judo kafilesi Kaza geçirdi 1 ölü 16 yaralı

Balıkesir’de düzenlenecek olan Spor Toto Minikler Judo Şampiyonası’nda mücadele edecek Aksaraylı Minikler Judo sporcularını taşıyan minibüs, Bursa’da hafriyat kamyonuna arkadan çarptı. Kazada antrenör Abdülcelil Er Bayram (44) hayatını kaybetti, 14 sporcu ve 1 antrenör ile sürücü yaralandı.

Kaza, saat 06.00 sıralarında İnegöl ilçesi, Bursa- Eskişehir kara yolu Kalburt mevkiinde meydana geldi.

Aksaray’dan, Balıkesir’de yarın yapılacak olan Spor Toto Minikler Judo Şampiyonası’nda mücadele edecek sporcuları taşıyan Halil İbrahim Akkurt (40) yönetimindeki 68 EZ 644 plakalı minibüs, aynı yöne giden Selahattin Cerrah (50) yönetimindeki 16 KJA 99 plakalı hafriyat kamyonuna arkadan çarptı. Kazada minibüste sıkışan sürücü ile 14 sporcu ve 2 antrenör yaralandı. Kazaya Tanık olan diğer sürücülerin ihbarı üzerine kaza yerine çok sayıda Ambulans, sağlık polis ve itfaiye ekibi sevk edildi. İtfaiye ekiplerinin uzun süren çalışması sonucu araçta sıkışan yaralılar çıkarıldı.

Sağlık ekipleri yaralılara ilk müdahaleleri kaza yerinde yaptı. Kazada minibüste sıkışan sürücü Halil İbrahim Akkurt (40) ile 14 sporcu ve 2 antrenör kaza yerine sevk edilen Ambulanslar ile  Bursa’nın İnegöl ilçesi  Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Tedaviye alınan yaralılardan hayati tehlikesi bulunan antrenör Abdülcelil Er Bayram, doktorların tüm çabasına rağmen yaşamını yitirdi. Diğer yaralıların sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi.

Kazadan sonra 68 EZ 644 plakalı minibüs sürücüsü Halil İbrahim Akkurt (40) polis tarafından gözaltına alındı.

Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Loading

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL