Genel

Muhtaca CANSUYU Oluyorlar

Muhtaca CANSUYU Oluyorlar

Loading

Muhtaca CANSUYU Oluyorlar

Kendilerini hayır hasenata adamış kişiler tarafından kurulan Cansuyu Derneği, Ramazan aylarında Türkiye’de ve dünyanın dört bir tarafında İslam Alemiyle Ramazan’ın bereketini paylaşıyor.

Derneğin, Ramazan ayı çalışmaları hakkında  açıklamalarda bulunan, CANSUYU DERNEĞİ Aksaray İl Temsilcisi Ahmet Karaca şunları söyledi.

“Cansuyu, dünyanın çeşitli bölgelerindeki mülteci kamplarında yardımlarını yoğunlaştırırken bu kamplarda gıda dağıtımı yapıp iftar organizasyonları düzenliyor.

Cansuyu Derneği, Ramazan aylarında Türkiye’de ve dünyanın dört bir tarafında İslam Alemiyle Ramazan’ın bereketini paylaşıyor. Cansuyu, dünyanın çeşitli bölgelerindeki mülteci kamplarında yardımlarını yoğunlaştırırken bu kamplarda gıda dağıtımı yapıp iftar organizasyonları düzenliyor. Cansuyu Derneği, Ramazan ayında yetimleri de unutmuyor. Türkiye genelinde de gıda dağıtımı ve iftar organizasyonlarıyla Ramazan’da ihtiyaç sahiplerine ulaşan Cansuyu, Ramazan’ın bolluk ve bereketini ihtiyaç sahipleriyle paylaşıyor.

Yetimler unutulmuyor

Kurulduğu günden beri yetimlere kol kanat geren Cansuyu, Ramazan’da da onları sahipsiz bırakmıyor. Gazze’ye yapılan son saldırıların ardından yetim kalan Gazzeli çocuklar için başlatılan ve ‘Bir yetime de siz sahip çıkın’ sloganıyla yürütülen yetim projesi Ramazan’da da sürdürülüyor. Yurt içinde ve yurt dışında Cansuyu’nun sahip çıktığı yetimlere sağlanan ayni ve nakdi destekle onlara yalnız olmadıkları hissettiriliyor. Cansuyu, Ramazan yardımları kapsamında Azerbaycan’ın Başkenti Bakü’deki yetimleri de unutmuyor. Bölgedeki yetimlere gıda dağıtımı gerçekleştiren Cansuyu ekipleri, şehit ve gazi ailelerine de yardım götürüyor. 400 yıllık mücadelenin arkada bıraktığı yetimler ve bu mücadeleye çeşitli uzuvlarını feda eden engelliler Cansuyu’nun yaptığı yardımlarla unutulmamanın sevincini yaşıyorlar.

Mültecilere Cansuyu ulaşıyor

Cansuyu Derneği, yurtlarından uzaklaştırılan mültecileri ve kendi ülkelerinde mülteci durumuna düşen mazlumları Ramazan’da yalnız bırakmıyor. Cansuyu, açlık ve yoksulluğun yanında çatışmalar ve doğal afetlerle de mücadele eden Somali, Suriye, Pakistan, Nijer gibi birçok ülke ve bölgeye yardım götürüyor.

Lübnan’da bulunan Filistinli ve Suriyeli mültecilerin barındığı kamplara ulaşan Cansuyu ekipleri, Ramazan’ın bereketini mültecilerle paylaşıyor.  Çeçenistan sınırında savaş mağduru mültecilerin yaşadığı Pankisi Vadisi’ne yardımlarını ulaştıran Cansuyu, bu bölgede binlerce kişiye gıda yardımında bulunuyor. Savaş tehdidi ve kötü yaşam koşulları ile mücadele eden Çeçen mülteciler Cansuyu’nun dağıttığı kumanyalarla iftarlarını açıyorlar.

Türkiye’deki yardımlar devam ediyor

Yurt dışındaki yardım faaliyetlerinin yanında yurt içinde de Ramazan yardımlarını sürdüren Cansuyu Derneği ihtiyaç sahiplerini Ramazan’da da yalnız bırakmıyor. Sıcak yemek dağıtımları gerçekleştiren dernek Türkiye genelinde ve Aksaray ilimizde dağıttığı kumanya paketleriyle muhtaçların iftarlarını bereketlendiriyor. Aralarında okula yeni başlayacak öğrencilerin de bulunduğu ihtiyaç sahiplerine bayramlık giyecek yardımında bulunan Cansuyu, büyük-küçük herkese bayram sevinci yaşatmaya devam ediyor” dedi

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

İlgili Haberler

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL