YAZARLAR

Muharrem İnce pes etti ya tek başına mecliste temsil edecekler

Muharrem İnce pes etti ya tek başına mecliste temsil edecekler

Loading

Muharrem İnce pes eti tek başına mecliste hakkınızı arayacağım diyenlere sormak lazım tek başına bu işi nasıl yapacaksın? Diye.

Daha önceki yazılarımda üstüne basa basa yazmıştım siyasette son 1 dakikada her şey değişebilir diye.

Memleket Partisi lideri Muharrem İnce’ye güvenen birçok genç hüsrana uğradı. Tabanında çatlak sesler geldiği günden itibaren Muharrem İnce’ye güvenen arkasından yürüyen kesimin güveni sarsıldı.

Kasetçiler nedense hep CHP kökenlilere mi kaset çıkartırlar sorusu gündeme geldi.

Deniz Baykal ile başlayan kaset furyası CHP kökenli Muharrem ince ile devam ettiler.

İnsanın ne kasetçilermiş yahu diyesi gelmiyor değil.

Ama kaset montaj, şantaj bahanesinin ardına saklanmanın anlamı ne anlamış değilim.

Bana göre Muharrem İnce’nin Adaylıktan çekilmesinin en büyük nedeni ne şantaj, ne montaj, nede kaset işi asıl sebep partisinin tabanını bir arada tutamaması.

Kısaca bir hafızamızı yoklayalım il örgütleri ardı ardına istifaları ile gündeme geldi. Sonrasında Milletvekili adayı olarak gösterdiği isimler ardı sıra adaylıktan çekildi zehir zemberek açıklamalar yaptılar. Parti liderini seçimde desteklemeyeceğini açıklayan Memleket Partisi adaylarının açıklamaları enteresan bir şekilde gelişen olaylar zincirine halka olarak eklendi.

Fiziki olarak CHP den ayrılan fakat gönülden CHP ye bağlı olan isimlerin doldurduğu Memleket Partisi tabanı yavaş yavaş erimeye başladığını gören bir lider ne yapabilir ki?

Memleket Partisi adaylarının söylemlerini hatırlayalım. “CHP ye duyduğu kin nedeniyle sadece intikam duygularının ön plana çıktığı bir partide yer almak istemiyorum.” Söylemleri yanı sıra Memleket Partisinden Konya’dan aday gösterilen isim “ Cumhurbaşkanlığı seçiminde oyum Sinan Oğan’a “ diyorsa. Türkiye’de Memleket partisi oylarının dibe vurması normal değil mi?

Tabanı sağlam olmayan bir parti her zaman seçim kaybetmeye mahkûmdur.

 Muharrem İnce her seçim konuşmasında  “ Gençler arkamda” söylemlerinde samimiyetsiz olduğunu kanıtlar gibi seçime üç gün kala adaylıktan çekilmesi bana göre Muharrem İnce siyasi kariyerine noktayı koymuş oldu.    

Alelacele kurulan bir parti siyasi kadrolarını sağlam temellere oturmadan seçime girerse o parti zaten daha baştan seçimi kaybetmiş demektir.

Memleket Partisi şu anda bu porteyi çizmiş durumda.

Kısacası kendi ekiplerinin güvenini kaybetmiş bir lider durumuna düşen Muharrem İnce’yi bitirme planları mı devreye sokuldu? Yoksa seçimlerde hüsrana uğrayacağını anladığı için kasetleri bahane edip adaylıktan çekildi? Herkesin ben de dâhil cevap aradığımız soruların başında bu geliyor.

Kafalarda oluşan soru işaretleri çok. Memleket partisini destekleyenler ardı sıra CHP yi destekleyecekleri yönünde beyanatlar veriyor. Bu seçimde sandıklardan Memleket Partisi’ne çıkacak oy sayısı komik rakamlar ile olacağı ihtimali oldukça kuvvetli görünüyor. CHP nin oylarını bölme taktiği için acele ile kurulan bir parti imajını Memleket partisi yıkar mı bilinmez ama meclise vekil sokamayacak gibi görünüyor. Memleket Partisi seçmeni kafası karışık vaziyette kimi destekleyeceğine karar verme aşamasında oyum boşa gitmesin diye Memleket Partisine oyunu vermeme ihtimali kuvvetli görünüyor.

 

4. kuvvet alarak toplumda saygın bir yere sahip Medya, görsel ve dijital basın camiasında ayrıştırma yapan siyasi güç her zaman kaybetmeye mahkûmdur. Tarihte bunun örnekleri oldukça fazladır. Medyayı arkasına almayan siyasi oluşum kaybetmeye mahkûmdur. İnsanlara siyasi ideolojilerini anlatmanın yolu Medyadan geçmektedir. Medya sayesinde vezir de olursunuz rezil de olursunuz.

Sandığa gidin oyunuzu kullanın boşa gideceğine inandığınız siyasi oluşuma oy vereceğinize size hizmet edeceğine inandığınız siyasi oluşuma oyunuzu verin sonuçta 1 elin nesi var iki elin sesi var. Güçlü olduğuna inandığınız size en iyi hizmeti verecek siyasi partiye oyunuzu verin. Hiçbir kimse Tek başına size hizmet getiremez meclise gider maaşını alır çatır çatır yer. Sizde hizmet beklersiniz gelmesi imkansız hizmeti bekler pişman olursunuz. Meclis kürsüsünden benim memleketime şu lazım bu lazım der icraata gelince ben tek başıma yapamam icracı değil ricacı konumdayım der. Bir beş yıl size ninnilerin en acıklıların çalıp uyutur. Benden söylemesi bir oyunuz var onu da iyi değerlendirin tavsiyesini kulağınıza küpe yapmanız dileklerim ile hoşça kalın.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL