Genel

“ Memlekete Hizmet Aşkı BAHANE Vekil Maaşı ŞAHANE”

“ Memlekete Hizmet Aşkı BAHANE Vekil Maaşı ŞAHANE”

Aksaray’a hizmet sevdası ile hizmet aşkıyla yanıp tutuşan ne kadar çok siyasi varmış ta haberimiz yokmuş.

Aslında bana soran olursa “ Memleket sevdası hizmet aşkı BAHANE Vekil MAAŞI ŞAHANE” Ben hiçbir siyasinin memleket aşkıyla tutuştuğu için Vekilliğe aday adayı olduğuna inanmıyorum.

4 vekil çıkartılacak bir İl için eğer onlarca veya yüzlerce kişi Aday adayıyım diye siyaset podyumunda boy gösteriyorsa bu işte bir bit yeniği var derim ben üstadım. Hele bir de 4 te 4 yapacak parti yoksa ortalıkta o zaman adama sorarlar. Aday Adayıyım diye kucak dolusu parayı neden harcıyorsun diye. Mademki bu kadar çok keş paran var boşa harcayacağına 100 tane çocuğun okul masraflarını üstlen, soğuktan tir tir titreyen devletin verdiği kömürü tutuşturmaya odun bulamayan 100 tane garibana birer ton olsun odun al (Odunun çuvalı ( 20 kğ) 125 tlden başlıyor).

Okula yazlık ayakkabı ile giden gariban 100 çocuğa bot mont al. Al ki bende diyeyim aha işte Aksaray sevdalısı gariban dostu bu adam diye.

Vekil olamayacağını bile bile kucak dolusu para harcamaya ne hacet. Sen önce borcun olan faturası aylar öncesinden kesilmiş üzerinden neredeyse bir sene geçmiş hizmet bedelini öde ki alacaklılar ulu orta konuşup canını sıkmasın.

Neyse adaylar çıktıkça sütten çıkmış ak kaşık mı yoksa yapmacık davranışlar ile göz boyayıp postu Ankara’ya atmak mı belli olmaya başlayacak elbette. Birileri yazıp birileri çizecek sonrasında potu Ankara’ya atma derdindekiler ardın sıra çıkacak ortaya. Hizmet sevdalıları ile koltuk sevdalıları belli edecek seçim yaklaştıkça. Seçilene kadar “ Aksaray hizmet almıyor. Aksaray’ın sorunları var ilgilenen yok. “ Diye kürsülerden kamera karşısından bir yerlerini yırtıyormuş imajı verenler seçim sonrası Aksaray’ın yolunu unutup Ankara’dan dışarı çıkmayıp o çok güzel ceylan derisi koltuklara bile oturup Aksaray için tek kelam etmeyecek.

Kısacası Aksaray aşkı ile yanıp tutuşup hizmet aşkı için vekilliğe aday olmak bahane Seçilirsen Vekil Maaşı şahane.

Bu yazıdan sonra mantar gibi ortalığa dağılan vekil aday adayları bana kızacak hatta bazıları selam bile vermeyecek ama kimse kusura bakmasın bu insanları maval yerine koymaya da kimsenin hakkı yok.

Şimdiden 2nin üzerinde vekil çıkartması mucizelere bağlı AKP de Aday adayları boy göstermeye başladı bile. Diğer siyasi partilerde CHP ve BBP de Aday veya Aday adayım diyen parmakla sayılacak kadar az insan var. İYİ Partiye gelince Cesaret gösterip sahaya inen Orhan Aydın haricinde diğer Aday Adayları kısık ses ile aday adayı olduğunu zikrediyorlar. Kim bunlar diye sorana birkaç isim sayabiliriz. Mesela Fehmi Kuyucu, Sadettin Özer, Davut Menki, Ali Karakuş vb benzer siyasi kariyeri olan onlarca kişi Bu saydıklarım en azından sosyal medya hesaplarından Aday adayı olma düşüncelerini açıklayanlar. Birde bekle gör nabız yokla rüzgârı arkana alırsan aday adaylığını açıkla taktiğini uygulamaya çalışan siyasi kariyeri vasat kişiler de yok değil.

Siyasi kariyeri vasat kişilerin zihinlerinin başköşesinde vekil olmak varken olamama veya listeye girememe endişesi yüzünden dut yemiş bülbül misali ortalıklarda görünmek yerine Ankara yolunu arşınlama derdine düşmüşler.

Seçime aylar kala Partisinin tabelası inmesin adı olsun yeter diyen siyasi partilerin yöneticileri ne zaman meydanlara inip partilerinin Tabela Partisi olmadığını seçmenlere açıkça gösterecekler acaba doğrusu merak etmiyor değilim.

Aksaray siyaset arenasında Tek başına binlerce kişiyi arkasından sürükleyecek insanlar olduğu gibi seçmenin karşısına çıkmakta zorlanan, kendisine protesto yapacak binlerce insanların olduğunu bildiği için ortalarda görünmeyen siyasiler de yok değil.

Sevdamız Aksaray sevdası yalanı ile vekil maaşının bol sıfırlarını düşündükçe ağzı sulanan kişiler yüzünden Aksaray hizmet almakta her zaman ötelenmiş durumda.

2023 seçimlerinde AKP mevcut vekil sayısını muhafaza ederse bu seçimin en büyük galibi AKP diyebiliriz. Zaten MHP nin seçmeni belli o seçmenlerde kafası karışık durumda AKP ye mi Yoksa MHP ye mi oyun gideceğini kestiremiyor. O yüzden MHP nin mevcut vekil sayısını muhafaza etmeyi başarabilirse eğer seçimden galip gelen partiler listesine girmiş demektir.

CHP Aksaray’da Ali Abbas Ertürk rüzgârını arkasına almış durumda yalnız bir kafa karışıklığı da yok değil. Eğer 6 masadan Aday listesi Fermuar liste olacak denirse 4 vekillikten 2 tanesi CHP ve İYİ Parti arasında pay edilir. Kalan 2 vekillik te AKP ile MHP arasında ya pay edilir yada Yaparsa AKP Yapar sloganının arkasından gidenler tarafından AKP vekilliğin 2 sini alır.

Bazı partiler AKP ye fazla ihtimal vermediklerini deklere etse de Vatandaşın mevcut iktidara sövüp saydığına fazlada güvenmemek gerekir. Koyu AKP Taraftarlarından küskünlerin oyu seçimin kaderini belirler.

Bu arada Siyasete hızlı giren Zafer Partisinin Aksaray İl teşkilatını mucizevi şekilde çok kısa zamanda kurup Aksaray siyasetinde fırtına gibi esen Resul Karaüzüm gerçeğini de unutmamak gerekiyor Hangi siyasi oluşum içinde yer alırsa o siyasi oluşumun yıldızı parıl parıl parlar.

Kısacası Aksaray’da hiçbir siyasi oluşumun oyu garanti değil. Tabelası inmesin burada da isimi lazım değil bir falan filan partisi var dedirtme derdini dert edinmiş siyasi kariyeri vasat il başkanları zaten partilerine herhangi bir kazanım yapmayı beceremeyeceği için seçmenin oy aritmetiğinde fazla bir değişim olmayacağı kanısındayım.

Unutmamak gerek sandık başına gittiğimizde hele o perdenin ardında EVET mührünü vuracağımız siyasi oluşumun Türkiye başta olmak üzere yaşadığın şehrin de kaderini belirleyecek olduğunu aklından çıkartmamak gerekir. Denenmişi denemek yerine seni en iyi temsil edeceğine inandığın kişiye oyunu vermen her zaman hayırlı olacaktır. Bir oyla hükümetler kurulur bir oyla hükümetler yıkılır bunu asla akıldan çıkartmamakta fayda var.

Kalın İyilik ve sağlık ile mutlu olun umudunuzu asla kaybetmeyin. Umut Kazanmanın yarısıdır.

İzzet TINMAZ

Gazeteci/ Yazar

 

 

 

 

 

Loading

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

İlgili Haberler

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL