Genel

Memleket Partisi Kırşehir İl Başkanı Baltalık ‘tan muhalefet partilerine sert eleştiri

Memleket Partisi Kırşehir İl Başkanı Baltalık ‘tan muhalefet partilerine sert eleştiri

Memleket Partisi Kırşehir İl Başkanı Gülay Baltalık yaptığı yazılı açıklamada muhalefet partisi CHP ve İYİ Partiyi sert dille eleştirdi. Memleket Partisi Kırşehir İl Başkanı Baltalık Altılı masa olarak kamuoyunda bilinen CHP, İYİ Parti, Gelecek Partisi, Deva partisi, Demokrat Parti ve Saadet Partisi’ni HDP ile İş birliği yapmak ile eleştirdi. HDP ‘yi stratejik ittifak ortağı olduğunu iddia etti. Memleket Partisi Kırşehir İl Başkanı Gülay Baltalık yaptığı yazılı açıklamada şu iddialara yer verdi;

Varsa Bir Pazarlığınız, Çıkın Mertçe Yapın!

Türkiye’de 20 yıllık bir iktidar var. Bu 20 yıllık iktidar Türkiye’nin borcunu katladı.

Dış itibarını sıfırladı.

Tarımını bitirdi.

Eğitimin niteliğini bozdu.

Önümüzde çok büyük problemleri olan bir Türkiye var.

Biz Memleket Partisi olarak diğer muhalefet partileri gibi sadece eleştiren ve yanlışları söyleyen bir parti değiliz.

Biz, yanlışları söyleyeceğiz ama çözüm önerilerimizi de sıralayacağız ve sıralıyoruz.

Şimdi 20 yıllık bu iktidar partisi karşısında trilyonlarca lira hazine yardımı alan, belediyeleri olan, müteahhitleri olan muhalefet partileri var. Başta da CHP var. Peki, 20 yılın sonunda Türkiye’yi uçurumun başına getirmiş bu iktidar varken hala muhalefetten birisi birinci parti olamıyorsa ve hala AKP birinci parti oluyorsa; muhalefet ve iktidar birlikte çalışıyor demektir.

Geçtiğimiz günlerde CHP’li Gürsel Tekin’in “HDP’ye bakanlık verilebilir” çıkışının ardından başlayan tartışmaya HDP de katıldı.

HDP’nin bakanlık derdinin olmadığını öne süren Sırrı Sakık, CHP ve İYİ Parti’ye “Birileri ‘çıkıyor cumhurbaşkanı’, bir diğeri de ‘başbakan olacağım’ diyor. Kimin sayesinde olacak?” diye sordu.

CHP ve İYİ Parti’nin gizlediği stratejik ittifak ortakları HDP’li Sırrı Sakık, hem CHP’ye, hem de İYİ Parti’ye ayar vermekte gecikmezken, CHP ve İYİ Parti üç maymunu oynamaya devam ediyor.

Soruyorum dilinizi mi yuttunuz? HDP’den niye bu kadar çekiniyorsunuz.

Örtülü ittifak içinde olmanıza gerek yok.

Bu millet her şeyi biliyor ve görüyor. Varsa bir pazarlığınız çıkın mertçe yapın bunu.

“Soruyorlar bize; 6’lı masada siz niye yoksunuz?”

Pardon, 6+1 desek daha doğru olur. Hazırladıkları metinlerde Atatürk yok, laiklik yok, İstanbul Sözleşmesi yok, bunların hiçbiri yok. Aman Atatürk demeyelim tarikatları kızdırmayalım.

Eğitimde tarikat ve cemaatlerin rolü ne olacak, bunları konuşmadan masaya yatırmadan AKP’yi iktidardan alsanız ne olacak ki ?

Ne fark edecek. Atatürk diyemedikten sonra, İstanbul Sözleşmesi’ni savunamadıktan sonra, eğitimi tarikatlar ve cemaatlerden kurtaracağız diyemedikten sonra, iktidara gelsen ne olur gelmesen ne olur. Biz bunların hepsini beraber yeneceğiz. İktidarı ve muhalefeti silip atacağız.

Gülay Baltalık

Memleket Partisi Kırşehir İl Başkanı

Loading

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

İlgili Haberler

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL