SİYASET

Mansur Yavaş Aksaray’da millet ittifakına oy istedi

Mansur Yavaş Aksaray’da millet ittifakına oy istedi

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı ve Cumhurbaşkanı Yardımcı Adayı Mansur Yavaş miting için geldiği Aksaray’da, “Kandil silah bırakmadıkça o İHA’lar SİHA’lar toplanıp füze olarak üstlerine yağacak” dedi.

Aksaray 15 Temmuz Milli İrade Meydanında Aksaraylılarla buluşan Mansur Yavaş, büyükşehir belediyesi olarak yaptığı ve yapacakları çalışmaları anlattı. Her alanda vatandaşların hizmetinde olduklarını belirten Mansur Yavaş, “Bu başkent kartlar dünyanın her yerinde geçerli. Para yatırıyoruz, o aile en ücra köy bakkallarında dahi çoluğunun çocuğunun ihtiyacı ne ise onu alıyor, bir elin verdiğini diğer el görmüyor. 158 bin yardım alan insan vardı. Hiç birine dokunmadık. Ama bu arada pandemi geldi. Bu sefer fakirlik arttı. İş yerleri kapandı, insanlar boş, cebinde harçlık yok. Allah’a bin şükür bütün belediyeler pandemi de vatandaşı aç veya açıkta bırakmadı. Şu anda bu yardım alan ailelerin çocukları da yardım alır hale gelmesin diye onları okutmamız lazım. Ne yapıyoruz? Eskiden yoktu. 60 bin öğrenci evden okula okuldan eve ücretsiz olarak taşıyoruz. 16 bin öğrencinin servis ücretini ödüyoruz. 15 ilkokul öğrencisinin günlük 15 lira kantin yardımı yapıyoruz ki, arkadaşları kantinden alışveriş yaparken o çocuklar mahsun kalmasın diye. Eskiden bizim belediye 1,8 dolara satıyordu suyun tonunu, yani 30 liraya. Ortalama bir ev 10 ton kullansa 300 lira alıyorlardı. Şimdi 10 ton sadece 10 lira o yardım alan ailelere. Oradan da ceplerine para kalıyordu. Pandemi arttı, ekonomi de bozuldu, geçen yıl insanlar donuyor. Tam 200 bin aileye 500, 500, 500 3 kere de doğalgaz yardımı yaptık. Aynısını bu sene de yaptık. 200 bin ailenin başkent kart hesaplarına her ay en az birer kilo et parası yatırıyoruz. Başka yerde harcayamıyor. İllaki o eve et giriyor, et yediriyoruz o çocuklara. Belediyenin tesisinde sıvı gübre imal ediyoruz. Sıvı gübreyi köylüye ücretsiz veriyoruz. Şimdi Kahramanmaraş çiftçisine de gönderdik. Onlarda ayağa kalksınlar diye. Ayrıca oraya sebze fideleri de gönderiyoruz. Baktık daha da dardalar mazot yardımı da yaptık. Dolayısı ile 650 Milyon lira 4 yılda çiftçimiz için para harcadık. Bunun karşılığında 35 bin çiftçinin cebine tam 4,5 Milyar lira para girdi. İşte belediyecilik budur. İnsanlara ürettirirseniz üretirler” dedi.

Terör örgütü PKK’nın silah bırakmasına değinen Yavaş, “Biz PKK’ya da karşıyız HÜDAPAR’a da karşıyız. PKK’yı da kınıyoruz, HÜDAPAR’ı da kınıyoruz. Kandil silah bırakmadıkça o İHA’lar SİHA’lar toplanıp füze olarak üstlerine yağacak. Devletin milli güvenlik politikaları değişmez. Bizim sınırlarımıza Amerika gelmiş, hem Rusya gelmiş. Orada kalkmışlar PKK’lılara, YPG’lilere silahla eğitim veriyor. Orada bir faaliyetler yürütüyorlar Türkiye aleyhine. Onlar bunları yaptığı müddetçe İHA’ları SİHA’ları bırakın topumuz tüfeğimiz ne varsa hepsi daha da modernleştirilecek ve ordumuzun emrine verilecek” diye konuştu.

Loading

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL