ASAYİŞ

“köyümde üç gün” projesi

“köyümde üç gün” projesi

“köyümde üç gün” projesi

Aksaray valisi Hamza Aydoğdu Aksaray için farklı projelerin hayata geçirilmesinde her türlü desteği vermesiyle tanınan sıra dışı bir vali.

 Çizdiği bu profil ile 7 yaşındaki miniklerden 70 yaşındaki nineler ve dedeler e kadar gönüllerde taht kurmayı başarmış ender bürokrat.

Geçtiğimiz günlerde Aksaray’ın farklı köylerinde onar öğrenci gurupları köy yaşamını öğrenmek ve köy yaşamını yerinde yaşamayı hedefleyen bir projede yer aldı. Aksaray’da hayata geçirilen “köyümde üç gün” projesi, Türkiye’de ilk olmasından dolayı oldukça önemli bir proje olması beni oldukça heyecanlandırdı.

Bu projenin başarılı olarak tamamlanmasında en büyük katkı Aksaray AFAD Müdürlüğü Gönüllülerinin. Başta Aksaray AFAD il müdürü Cezmi Türkmen ve Gönüllüler, olmak üzere projenin eksiksiz ve aksama yaşanmadan tamamlanmasında ter akıtan kafa yoran, gerek beden gücü, gerek ise fikirleri ile bu projeye katkı sunan her bir bireyi canı gönülden kutlarım.

Bu projeyi baştan sona takip etme fırsatım olduğu için Aksaray’da görev yapan gazeteciler içinde belki de en şanlılarından biriyim.

“Köyümde üç gün Projesi” gözlemlediğim kadarıyla maçına ulaşmış başarılı bir proje. Projede yer alan öğrenciler köy yaşantısını doya doya yaşadılar. Köy yaşantısında hayvanların bakımı, tarladaki gündelik işler, başta olmak üzere hem köyde yaşamı hem de şehit ve gazi ailelerini ziyaretler ile örf ve adetlerimizi en güzel ve yerinde yaşamayı hem öğrendiler hem de bu atmosferi yaşamış oldular. İnsan sevgisi başta olmak üzere bayrak sevgisini yıpranan bayrakları yenisi ile değiştirerek, köyde İMECE yi ortak alanda koyun ve keçileri sağım ve bakımını yaparak, çapalanması gereken yerlerde hep birlikte çapa yaparak yerinde eğitim aldılar, yaşadılar, “Köylü Milletin Efendisi” sözünün doğruluğunu yaşayarak öğrendiler.

Bu sebepten “köyümde üç gün” projesi, Türkiye’de başarılı olarak uygulanan ilk proje olma özelliğini taşıyor.

Ben kendi şahsıma “köyümde üç gün” projesinde, emeğini esirgemeyen, destek veren başta Aksaray valisi Hamza Aydoğdu olmak üzere AFAD İl Müdürü Cezmi Türkmen, Aksaray AFAD Gönüllülerine, projede yer alan köy muhtarları ve köy halkına teşekkür ederim.

AKSARAY’DA LISE OGRENCILERI ‘KOYUMDE UC GUN’ PROJESI KAPSAMINDA KOYDE CADIRLARDA YATIP, BUYUKBAS HAYVANLARI BESLEYIP, TEMIZLIGINI YAPTI VE TARLADA CALISTI. (FOTO: ERKAN ALTUNTAS/AKSARAY,DHA)

Loading

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL