Genel

Koronavirüs şüphesi paniğe neden oldu

Koronavirüs şüphesi paniğe neden oldu

Çin Halk Cumhuriyeti vatandaşı turist kafilesinde bir Çin Halk Cumhuriyeti vatandaşının öksürük şikayeti ile sağlık ocağına müracatı ile başlayan ve bilgi kirliliğinden dolayı paniğe sebep olan coronavirüsü şüphesi ile Aksaray Eğitim ve Araştırma hastanesinde tedbir amaçlı gözetim altına alınmalarına ilişkin Aksaray valiliğinden açıklama geldi. Korkulacak birşeyin olmadığını belirten Aksaray valisi Ali Mantı ve Aksaray İl sağlık Müdürü Konu ile ilgili basın açıklaması yaparak coronavirüsü şüphesi ile gözlem altına alınan vatandaşların Aksaray Sultanhanı yakınlarında Çin Halk Cumhuriyeti vatandaşlarının çalıştığı şantiye ile ilgisi olmadığını belirtti.

 

Aksaray Valisi Ali Mantı ve İl Sağlık Müdürü Uzman Doktor Kerim Yeşildağ valilik binasında koronavirüs şüphesi olayı ile ilgili basın açıklaması yaptı.

Vali Ali Mantı yaptığı açıklamada;

“Bugün 16:15 sıraların da kapadokya turu kapsamında ilimiz sultanhanı İlçesine gelen bir 10 kişilik turist kafilesinde şoför ve rehberle beraber 12 kişilik kafilede 1 çinli vatandaş öksürük şikayeti ile sağlık ocağına müracat ediyor daha sonra diğer vatandaşlarda hep birlikte eğitim ve araştırma hastanesine müracat ediyorlar. Eğitim ve Araştırma hastanemizde tedbir amaçlı gözetim altına alınıyorlar, her hangi bir sıkıntı yok özellikle sosyal medyada yayılan Botaş tuz gölü depolama sahasındaki işçilerin başına böyle bir iş geldi böyle bi vaka olduğu haberleri gerçek değildir. Tuz gölü depolama sahası ile bir alakası yok çinlilerle ve onlarla gelen vatandaşımız gözlem altına alınmıştır.”dedi.

İl Sağlık Müdürü Uzman Doktor Kerim Yeşildağ yaptığı açıklamada;

“Özellikle şunu belirtmek istiyoruz bu yaptıklarımız sadece sadece tedbir amaçlı.Çinli vatandaşlardan   1 tanesi öksürük ve acı şikayeti ile geldi. Geldigi yeride dikkate aldığımızda biz tedbir amaçlı müşahade ye aldık.Hastada  Akciğer normal biz 24 saat müşade altında tutacağız. Kanlarını aldık kanlarını bakanlığımıza gönderdik.Sonuçlar 24 saat içinde çıktıktan sonra  hastayı geri göndereceğiz tedbir amaçlı müşahade altında tutuyoruz”dedi.

Loading

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

İlgili Haberler

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL