ASAYİŞ

KIRGIZİSTAN BÜYÜKELÇİSİ ÖMÜRALİYEV ATSO’YU ZİYARET ETTİ

KIRGIZİSTAN BÜYÜKELÇİSİ ÖMÜRALİYEV ATSO’YU ZİYARET ETTİ

Kırgız Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Kubanıçbek Ömüraliyev,bir dizi ziyaretler için geldiği Aksaray’da ,Aksaray Ticaret ve Sanayi Odasını ziyaret ederek, Aksaraylı iş adamları ile görüştü.

Kırgız Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Kubanıçbek Ömüraliyev, Aksaray Ticaret ve Sanayi Odasını ziyaret ederek, Aksaraylı iş adamları ile görüştü.

ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Cüneyt Göktaş’ı, makamında ziyaret eden büyükelçi daha sonra Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ahmet Kulak, Yönetim Kurulu Hasan Demir ve Oda üyeleriyle bir araya geldi.

Ziyaretin açılış konuşmasını yapan ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Cüneyt Göktaş, yaptığı konuşmasında; “1991 yılında Bağımsızlığını ilan eden dost ve kardeş ülke Kırgızistan’ın bağımsızlığının 31.yılını kutlarım. Ortak tarihimiz, dinimiz, kültürümüz ve dillerimizle köklü bir ilişkiye sahip olan Türkiye-Kırgızistan ilişkilerinin her alanda gelişmesine katkı sağlayacak bu ziyaretinizden dolayı sizlere Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası ve üyeleri adına şükranlarımı sunarım. Bugün aramızda sizlerle beraber olan üyelerimiz dost iki ülkenin dış ticaret hacmine katkı sağlamak amacıyla yer almaktadır. İki ülkenin karşılıklı dış ticaret hacminde ilimizin katkısı geçtiğimiz senelerde ortalama 2 Milyon $ civarındadır. Biz bu rakamı yeterli bulmuyoruz. Bu yüzden Kırgız edebiyatçı Cengiz Aytmatov’un dediği gibi “Gün Olur Asra Bedel” diyor ve bugün itibariyle Aksaray ile Bişkek arasındaki karşılıklı ticareti artırmanın yollarını aranması gerektiği inancı ve heyecanıyla çalışmalarımıza başlıyoruz. Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası, üyeleriyle beraber dost iki ülke Türkiye Kırgızistan ilişkilerine katkı sağlayacak her türlü çalışmanın destekçisi olacağını buradan sizlere, kıymetli üyelerimizin huzurunda ifade etmek isterim. Bu programın düzenlenmesinde bizlerle iş birliği yapan ASKON Aksaray Başkanımız Hasan Dağ’a ayrıca teşekkür ediyor, saygılar sunuyorum” Dedi.

Program sonrası Kırgız Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Kubanıçbek Ömüraliyev’e ATSO Başkanı Göktaş, Somuncu Baba Külliyesinin Minyatürü hediye ederek, ziyaretten dolayı Aksaray iş dünyası adına teşekkür etti.

Loading

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL