Genel

Kimyasal Madde paniği

Kimyasal Madde paniği

Aksaray’da iş yerine gelen zarfı akşam eve gelince açan kişi ile ailesi, iddiaya göre zarfın içindeki tozdan kaynaklı rahatsızlandı. Mide bulantısı ve baş dönmesi yaşayan aile bireyleri ve komşusu polis, AFAD ve sağlık ekipleri tarafından binanın önüne kurulan çadırda karantinaya alındı, binadakiler ise tahliye edildi.

Olay, akşam saatlerinde Hacı Hasanlı  Mahallesi Güney  Sokak No 2 bulunan 5 katlı binanın 1’inci katında meydana geldi. İlyas Köse (51) isimli şahıs Aksaray Belediyesi arkasında bulunan iş yerine gelen zarfı, akşam Hacı Hasanlı  Mahallesi Güney  Sokak No 2 bulunan 5 katlı binanın 1’inci katındaki ikametine gidince açtı. İddiaya göre, zarfın içindeki kimyasal olduğu düşünülen toz madde nedeniyle, kendisinde ve ailesinde, mide bulantısı ve baş dönmesi başladı. Bunun üzerine aile durumu sağlık ekiplerine bildirdi. Olay yerine çok sayıda, sağlık, polis ve AFAD ekibi sevk edildi.

Olay yerine gelen AFAD ekipleri, kimyasal madde endişesi nedeniyle binanın önünü arınma çadırı kurdu. Polis ise binada oturanları güvenli bir şekilde tahliye etti. İkamette kalan İlyas Köse (51) , Emine Köse (38) , Kadir Nazım Köse (18) , N.Y. Köse (9) ve komşuları Bahtışen Altın (56)  çadırda karantinaya alındı. Uzmanlar tarafından burada yıkanan 5 kişi, olay yerinde bekletilen Ambulanslar ile Aksaray Eğitim ve Araştırma Hastanesi KBRN Servisinde gözlem altına alındı. Aksaray valisi Ali Mantı yetkililerden an ve an bilgi aldı.

AFAD Yetkilileri  incelemelerinde Kimyasal veya biyolojik maddeye rastlamadıklarını fakat kesin sonuç için numunelerin Ankara’da bulunan daha kapsamlı bir laboratuvarda uzman kişiler tarafından inceleceğini belirtti.   Hastanede gözlem altına alınan 5 kişinin sağlık durumları iyi olduğu olayın gerçekleştiği ikametin AFAD yetkilileri tarafından karantina amaçlı  mühürlendiği  öğrenildi. 

Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

Loading

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

İlgili Haberler

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL