ASAYİŞ

Kayıp sevgili cinayetine 2 tutuklama

Kayıp sevgili cinayetine 2 tutuklama

Kırşehir’de 3 gündür kayıp olan Şeyma Demir’in cansın bedeni Kızılırmak kenarında bulunmuştu. Sevgilisi Hasan Aydoğan’ın arama çalışmaları ise halen sürüyor. Öte yandan gözaltına alınan iki güvenlik görevlisi ise çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

Kırşehir’de yaşayan 21 yaşındaki Hasan Aydoğan ile kız arkadaşı 18 yaşındaki Şeyma Demir, 25 Mart’ta kaybolmuştu. Ailelerin kayıp başvurusu üzerine harekete geçen Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, Akdoğan’ın 40 BB 601 plakalı otomobilini Bağbaşı Mahallesi Ağbayır mevkisinde ormanda terk edilmiş buldu.

Polisin aramasında araçta ikiliye ait cep telefonları, mont ve Şeyma Demir’e ait kişisel eşyaların olduğu çanta bulundu. Çalışmalarını sürdüren ekipler, gelen bir ihbarla harekete geçti. Ekipleri merkeze yaklaşık 40 kilometre uzaklıkta bulunan Kortullu köyü yakınlarındaki Kızılırmak kenarında arama yaptı.

Gece boyu süren arama çalışmalarında kayıp gençlerden Şeyma Demir’in cansız bedeni ırmak kenarında bulundu. Demir’in cenazesi, otopsi için Ahi Evran Eğitim ve Araştırma Hastanesi morguna kaldırıldı.

Hasan Aydoğan’ı arama çalışmaları ise sürüyor. Ekipler, drone ile Kızılırmak’ta arama yapıyor.

Cinayeti araştıran ekipler, olay ile ilgili Kırşehir Belediyesi’nde güvenlik görevlisi olarak çalışan Sami A. ve Şefik E. gözaltına aldı. Kırşehir Emniyet Müdürlüğündeki işlemleri tamamlanan Şefik E. ve Sami A. güvenlik tedbiri alınarak Kırşehir Adliyesi’ne getirildi.

Cumhuriyet savcısının ifade almasının ardından nöbetçi sulh ceza hakimliğine sevk edilen 2 zanlı, “Kasten öldürme ve kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma” suçlarından tutuklandı.

Şeyma Demir’in ters kelepçelenmiş ve ensesinden tabancayla vurularak öldürüldükten sonra ırmağa atıldığı ileri sürüldü.

Şeyma Demir’in cenazesi Kırşehir Eğitim ve Araştırma Hastanesindeki otopsi işlemlerinin ardından ailesine teslim edileceği belirtilirken, ekipler Hasan Aydoğan’ın bulunmasına yönelik çalışmalara yoğun şekilde devam ediyor.

Loading

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL