Genel

Kararsızlar partisi

Kararsızlar partisi

Kararsızlar partisi

Yılı bitirirken anket sonuçlarını bir kez daha konuşalım irdeleyelim bu yılın bitimi yeni yılın kritik seçimi.

Seçmen tabanında seçim hazırlığı olarak adlandırılan bu siyasi hamleler yıl bitimine ramak kala yıla damgasını vurdu demek mümkün seçmen tabanı bu hamleleri de değerlendiriyor.

Her siyasi partinin hassas noktası olan kararsızlar seçimi kazandıracak kaybettirecek olan kararsızların partisi anketlerde sayılarının fazlılığı bir partiye kanalize edilmek istenen taban.

Bu tabanın yanına ilk defa oy kullanacak olan gençler z kuşağı var. Bu seçmen tabanı, 2023 yılında da siyasi partilerin ve liderlerin radarında olacak gibi görünüyor.

Sayıca seçmen olarak kritik bir yerde durması ayrı önem katıyor.

HDP seçmeni de kritik bir yerde parti kapatılırsa seçmenleri hangi partiye hangi lidere oy verecek nereye yönelecek diye de düşündürüyor.  Yeni yılda bu seçmen kitlesi nasıl bir yere yönelir göreceğiz.

Seçmen dinamizmi siyasi olaylardan da çok etkileniyor Ekrem İmamoğlu için açılan dava seçmen tabanında yüksek perdeden vuku buluyor Ekrem İmamoğlu görevden alınırsa yerine kayyum atanır mı sorusu da önemli bir yerde duruyor atanan kayyumlar da endişe verici seçmen tabanında.

Yakın bir zaman da yılı bitirirken AKP meclis üyesi türel ağyol yaptığı paylaşımda Kılıçdaroğlu ve Akşener için umarım bu gece ki birliktelikten kaset çıkmaz paylaşımı tepki çekmiş bunun üzerine tuzla belediyesi önünde açıklama yapmıştı.

AKP milletvekili zafer ışık iyi partili Hüseyin örse yumruklu saldırıda bulunmuştu yılın sonuna doğru soruşturma açıldı haberi geldi sol partilerin seçmen tabanları emek sermeye çelişkisini hayat pahalılığını asgari ücreti masaya getirip konuşuyor yıl biterken bu gündemde yerini 2023 yılına taşıyacak gibi duruyor.

Siyasetin uzun zamandır radarından çıkmayan gezi olayları başladığı ilk günden itibaren ses getiren bu kitsel oluşum son yaşanan gelişmelerle tutukluların devamlılığı da siyasetin gündeminde 2023 yılında da etkisini sürdürmeye devam edecek bu aşikar.

EYT açıklaması yaş sınırının kaldırılması ve emeklilerin gün hesaplatmak için oluşturduğu kuyruklar yıl bitimine doğru çarpıcı bir gelişme kutlama da yaptı emekliler kuyruk demişken ucuz ürün kuyrukları da yılın içinde çok yer buldu kendine.

Osman Erdoğan sakallı gelmiş diyerek tokat atarak gümrük memurunu renzide  etmiş kadınlar için cinsiyetci konuşmalarda bulunmuştu bu da yıl biterken çok skandal bir olay oldu.

Statükocu partiler ve liderleri de yıl içinde konuşmaya devam ettik yurt dışı kendi ülkemiz için konuştuk anlattık popülist lider tarşıtmaları da 2022 yılının en çok konuşulanlarındandı.

Toplum olarak bu olaylarla yorucu ve yıpratıcı bir yıl yaşadık tükenme sendromu da çok hakimdi bitirmek üzere olduğumuz yılda yeni yıl için bu tatsız olayları geride bırakmak daha ılımlı bir ortam için umut ve inançla kendimizi hazırlamaya çalışıyoruz bu yıl zorladı toplumca hepimizi dış siyasetin olumsuz olayları da fazla yordu etkilendik ülke olarak ekonomik olarak da stresli geçti.

Tüm dünya yoruldu bitirmek üzere olduğumuz yılda 2023 yılı bu biten yılı aratmasın toplumlara barış ve huzur dolu bir yıl olsun başlangıç yapacağımız yıl insan olarak hepimize iyi ve iyileştirici gelsin ders çıkardığımız bir yıl olsun sağlık getirsin 2023 siyaset içinde ılımlı  bir hava getirsin.

Kendinize iyi bakın sevgiyle kalın.

Kaybettiğimiz canlara anılarına saygı ile hatırlayarak sevdiklerimizle uzun yıllarımız olsun hosçakal 2022 merhaba 2023

Loading

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

İlgili Haberler

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL