ASAYİŞ

Kamyonculardan “dijital takograf” Eylemi Yol Kapattılar

Kamyonculardan “dijital takograf” Eylemi Yol Kapattılar

1 Ocak 2020 tarihinden itibaren zorunlu hale gelen ‘dijital takograf’ uygulamasını tepki göstermek için yolu kapatan tırcılar bölgede eylem yaptılar. Ankara, Kırıkkale, Nevşehir ve Aksaray’da seslerini duyurmaya çalışan nakliyeciler yeni uygulamaya isyan ettiler.

Ankara’da civarında  yaklaşık 130  nakliyeci, tem yolunun İstanbul yönünü kapatarak eylemi başlattı, Kahraman kazan Kaymakamı Engin Aksakal ile Ankara İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ünsal Bulut gelerek, şoförlerle konuşarak  İkna ederek yolun ulaşıma açılmasını sağladılar.

Nakliyeciler ‘’ sistemin henüz altyapısı yok; ama bizden bu uygulamayı kullanmamızı istiyorlar. hiç birimiz akıllı telefonu kullanmayı bilmiyoruz , uygulama indirilecekmiş önce eğitim versinler sonra kanun çıkartsınlar diyerek tepki gösterdiler.

Eylem Kırıkkale – Kayseri – Ankara  yolunde 60 tır ve kamyonun yolu kapamasıyla devam etti, Eylem sebebiyle  karayolunda uzun kuyruklar oluştu. Kırıkkale Emniyet Müdür Yardımcısı ve Trafik Şube Müdürü Hacı Ömer Aktürk, kamyoncularla görüştükten sonra karayolu yeniden trafiğe açıldı.

“Yeni çıkan dijital takograflar da 4,5 saat yolun ardından 45 dakika dinlenme gerektiriyor.’’ Uygulamaya göre yollarda park yerlerinin yetersiz kalacağını söyleyen eylemciler bu bizim bittiğimiz anlamına gelir dediler,

En son eylem ise Nevşehir’de yaşandı nakliyeciler, Adnan Menderes Terminali ve Çardak Yolu’nu trafiğe kapatarak yeni uygulamaya sert tepki gösterdi. Zaman zaman zaten durumlarının kötü olduğunu belirten nakliyeciler yüksek sesle ilgililere seslenerek bu uygulamadan sonra işssiz kalacağız dediler.  Yaklaşık 1 saat süren eylemin ardından Nevşehir il emniyet Müdürü Mehmet ARTUNAY nakliyecileri dinledi onları ikna ederek sükûneti sağladı ve yol yeniden ulaşıma açıldı.

Aksaray’da ise birkaç kamyoncu pancar deposunun civarında buluşunca Emniyet Müdürü Murat Kolcunun bölgedeki gelişmelerin sonrasında verdiği talimatları sonrası emniyet tedbirlerinin alındı. eyleme fırsat verilmemesi bekleniyor.

Loading

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL