Genel

Kamu İhale Kurulu” Tomoterapi Hizmet Alımı” ihalesini iptal etti

Kamu İhale Kurulu” Tomoterapi Hizmet Alımı” ihalesini iptal etti

Kamu İhale Kurulu, Gaziantep Üniversitesi Rektörlüğü’ne bağlı Şahinbey Araştırma ve Uygulama Hastanesi Başhekimliği tarafından 25 Haziran tarihinde gerçekleştirilen “36 Ay Süreli  ” Tomoterapi Hizmet Alımı” ihalesini iptal ettiğini açıkladı. Yapılan açıklamada, ihaleye sadece bir şirketin katıldığının belirtmesi de dikkati çekti.

V.O.S.S. Varinak Onkoloji isimli bir şirketin 08 Haziran tarihinde Kamu İhale Kurulu’na ihaleye ilişkin itiraz dilekçesi verdiği belirtildi. İtiraz dilekçesinde, “İhalenin tek bir markanın modeli olan ‘tedavi teslim sistemini’ işaret ettiği, ayrıca ihalenin rekabeti engelleyici hususlar içerdiği ve ihalenin iptal edilmesi gerektiği” belirtildi.

İHALE OY BİRLİĞİYLE İPTAL EDİLDİ

Şirketin itiraz dilekçesini inceleyen Kamu İhale Kurulunun karar tutanağında ise “ihaleye ait şartnamenin tek bir marka/modele işaret ettiği, güncel tedavi yaklaşımlarının ülkemizde de bulunan ve başka prensipler çerçevesinde çalışan diğer firmalara ait ileri düzey Lineer Akseleratör cihazları ile de yapılabileceği tespitlerine yer verildiği ve bahse konu ihalede 13 adet ihale dokümanı indirildiği ama yapılan ihaleye bir isteklinin teklif verdiği hususları da göz önünde bulundurulduğundan ihalenin iptali gerekmektedir” denildi.

Ayrıca Kamu İhale Kurulu, ihaleye ilişkin işlemlerin giderilemeyecek nitelikte işlemler olduğunu belirterek ihalenin oy birliği ile iptali edilmesine karar verildiğini de açıkladı.

TÜYÜ BİTMEMİŞ YETİMİN HAKKI VAR

Şahinbey Belediyesi’nin CHP’li Belediye Meclis Üyesi Uğur Kalkan, BirGün’e yaptığı açıklamada, “Gaziantep Üniversitesi Rektörlüğü Şahinbey Araştırma ve Uygulama Hastanesi Başhekimliği tarafından yapılan ‘36 Ay Süreli Tomoterapi Hizmet Alımı’ ihalesi Kamu İhale Kurulu tarafından iptal edildi. İptal gerekçesinde bu ihalenin bir marka ve modeli işaret ettiği, doküman indiren 13 firma olmasına rağmen 1 firmanın ihaleye katıldığı vurgusu yaptı. Bu marka ve model hangi firmaya ait olduğu konusunda yetkililerden açıklama bekliyoruz. Bu şartnameyi hazırlayanlar hakkında da işlem yapılmasını bekliyoruz. Hadi bu ihale şikayet edildi ve iptal edildi ama peki ya şikayet edilmeseydi? İşaret edilen marka ve modelin sahibi firmaya mı gidecekti? Bunların hepsinde tüyü bitmemiş yetimin ve çalışıp, kazanıp vergisini veren milyonların hakkı var” diye konuştu.

Haber : Murat GÜREŞ / Gaziantep

Loading

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

İlgili Haberler

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL